Xenonas Fos ke Choros Kythira

Home

Als u wilt genieten van het echte Griekse eilandleven in een authentieke omgeving met veel zon, zee en cultuur, maar zonder massatoerisme, dan is Kythira de plek waar u zich thuis zult voelen.

 

Het guesthouse - Xenonas Fos ke Choros

Het guesthouse – Xenonas Fos ke Choros

Xenónas Fos kè Chóros (guesthouse licht en ruimte) is een kleinschalig guesthouse met slechts 4 gastenverblijven, geheel gebouwd in de traditionele stijl. Het is centraal gelegen op het eiland, in een prachtige natuurlijke omgeving met veel cipressen, midden tussen de pittoreske dorpjes Aroniadika en Pitsinades.

De luxe gastenverblijven hebben allemaal een royaal besloten privé terras met een fantastisch uitzicht over de Ionische zee en een groot deel van het eiland. Op heldere dagen ziet u in de verte de besneeuwde top van de ruim 2400 meter hoge Profitis Ilias duidelijk liggen. En ‘s avonds kunt u de zonsondergang vanaf uw terras bewonderen. In onze besloten binnentuin kunt u in de ochtendzon genieten van een heerlijk ontbijt.

Op ruim 300 meter wandelen van het guesthouse treft u het gezellige dorpskafenion Grikorakis aan. Iets verderop in het dorp ligt het Griekse restaurant I Maro en een supermarkt. In de omgeving zijn diverse andere goede restaurants te vinden. Op zo’n 4 km afstand ligt Potamos, het belangrijkste dorp van het noordelijk deel van het eiland. Het heeft alle voorzieningen zoals een postkantoor, een bank, geldautomaten, een bakker, supermarkten, winkels, kafenions en restaurants. Iedere zondagochtend vindt op het dorpsplein de wekelijkse markt plaats. Dit is een sociaal gebeuren waarbij de eilanders van heinde en ver komen om hun waren te presenteren. Onder het genot van een Griekse koffie of een ouzo worden de gebeurtenissen van de afgelopen week doorgenomen.

De mooiste stranden van het eiland bereikt u vanaf het guesthouse in ongeveer 20 minuten autorijden. Het lange zandstrand van Paleopolis, het spectaculaire Kaladi, het familiestrand van Diakofti of het westelijk gelegen strand van Lykodimou waar u de zonsondergang kunt bewonderen. Gedurende de zomer bent u vanzelfsprekend verzekerd van mooi weer maar zelfs in november is een duik in zee op een van de verlaten stranden een aangename ervaring.

In het menu bovenaan deze pagina vindt u alle informatie over het eiland, de accommodaties, de prijzen, speciale aanbiedingen en de bereikbaarheid. Kijk ook eens naar onze speciale vakanties zoals de Olijf-Pluk-Weken en de StilteWandelingen die we jaarlijks in het voor- en het najaar organiseren.

In 2012, 2014 en 2015 heeft Xenónas Fos kè Chóros de Zoover award als winnaar in de categorie beste Bed & Breakfast in Griekenland.

Als u vragen heeft aarzel dan niet contact met ons op te nemen. We zijn u graag van dienst. Alvast tot ziens op Kythira.

Albert Blok & Anita Snippe

MENU