Xenonas Fos ke Choros

Xenonas Fos ke Choros Kythira

EN/NL

Albert & Anita

In februari 2008 verhuisden wij, Albert (Blok, 1966) en Anita (Snippe, 1968), permanent van Nederland naar het prachtige Griekse eiland Kythera. Anderhalf jaar later openden we voor het eerst de deuren van ons guesthouse.

We hadden allebei heel andere banen in Nederland, dus het beheren van een guesthouse was een geheel nieuwe ervaring voor ons. De grote overeenkomst tussen ons beiden is dat ons werk onze hobby is. We hebben elkaar leren kennen op het werk, waar we bij hetzelfde bedrijf elk een eigen kantoor hebben geleid. Uiteindelijk werden onze werkbijeenkomsten steeds interessanter… Na een paar jaar besloten we om samen te gaan wonen in het centrum van de stad Groningen. Daar kochten we een oud pakhuis en toen werd ons duidelijk dat onze smaak in inrichting en gevoel voor kleur en stijl  overeenkwamen. We hebben een geweldige tijd gehad met wonen en werken in Groningen.

Ons uiteindelijke doel was echter nog steeds om een ​​klein bedrijf met ons tweeën te starten in Nederland of … op een van de prachtige Griekse eilanden. We ontdekten Kythira in 2004 en na nog een bezoek waren we volledig verkocht. Hier wilden we ons leven doorbrengen en iets nieuws beginnen.

We nodigen je graag uit om een ​​kijkje te nemen op onze website en ons blog, zodat je meer kunt leren over ons leven en dus ons werk. We hebben bijvoorbeeld geleerd olijven te plukken en produceren nu onze eigen olijfolie, olijfzeep en het eten van olijven.

Als echte Nederlanders hebben we veel in Nederland gefietst, maar op Kythira zijn we meteen gaan wandelen en waren verrast over de weelderige natuur, de prachtige wilde bloemen en kruiden en de oude dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

We delen onze ervaringen graag met onze gasten, daarom hebben we onze speciale vakanties gecreëerd.

We wensen je veel plezier tijdens het surfen op onze website en als je een vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Albert & Anita