Xenonas Fos ke Choros

Xenonas Fos ke Choros Kythira

EN/NL

Wandelen op Kythira

Het ontbreken van massa toerisme in combinatie met een prachtige afwisselende natuur en architectuur maakt Kythira een wandeleiland bij uitstek. Wandelen over zandwegen en ezelspaden door vele oude dorpjes, langs kerkjes, afgelegen stranden en watervallen. Genieten van de fantastische uitzichten over groene valleien, spectaculaire kloven en de altijd blauwe Middellandse zee.Het centraal op het eiland gelegen Xenonas Fos ke Choros is een ideale uitvalsbasis om het eiland al wandelend te verkennen.

Vanwege het uitgebreide netwerk van landweggetjes en ezelspaden is nagenoeg het hele eiland geschikt voor bewandeling. Vanuit het guesthouse kunt u met de auto in minder dan 30 minuten overal op het eiland het startpunt van uw wandeling bereiken. Daarnaast hebben we speciaal voor onze gasten diverse  leuke verkennende wandelingen beschikbaar met als vertrek en aankomstplek het guesthouse.

Wandelen op Kythira

Stiltewandelen met Mindfulness in mei

Volledig genieten van het wandelen in harmonie met jezelf en de omgeving. Leven in het moment. Met alle zintuigen de geuren en kleuren van het eiland in je opnemen. Zo kom je geestelijk en lichamelijk tot rust. Nieuwe energie door je lijf voelen stromen en als herboren weer thuiskomen. Voel en beleef het op Kythira, de geboorteplaats van Aphrodite.

Het is nu mogelijk deel te nemen aan de Stiltewandelingen die speciaal zijn opgezet door Rian Coumou. Bekijk de uitgebreide informatie onder speciale vakanties.

Zelfstandig wandelen rond om het guesthouse

Exclusief voor de gasten van Xenónas Fos kè Chóros, die houden van individueel wandelen, hebben we diverse  wandelingen in de omgeving uitgezet met als vertrek- en eindpunt het guesthouse. Van korte verkennende wandelingen van de historische dorpjes Aroniadika en Pitsinades tot aan lange wandelingen door prachtige natuurgebieden zoals de omgeving van het vliegveld, de vallei van Pitsinades en het gebied achter de berg Skliri. De wandelingen zijn erg afwisselend en voorzien van veel achtergrondinformatie.

Wandelen op Kythira - zicht op Aroniadika

Wandelen op Kythira – zicht op Aroniadika

Ideaal voor diegenen die lekker relaxt vakantie willen houden en niet voortdurend in de auto willen zitten. Alle wandelingen zijn opgenomen in de informatie map die klaarligt in de kamers. En ze zijn tevens als GPS-bestand beschikbaar.

Neem contact met ons op als u meer informatie wenst.

Kythera Trails

In 2011 startte het initiatief ‘Kythera Trails’ met als doel het herstellen en markeren van honderden kilometers oude wandelpaden. Het projectteam zet zich in voor de bevordering van duurzaam toerisme op de eilanden Kythira en Antikythira.

Een van de opvallende tochten, de M44 architecturale route, passeert ons guesthouse en verbindt zeven traditionele nederzettingen, waarvan er twee op de monumentenlijst staan vanwege hun authentieke architectonische karakter. De locatie en architectuur van deze nederzettingen onthullen de behoeften en levensstijl van de vroegere bewoners. Veel van deze dorpen werden oorspronkelijk gebouwd als bescherming tegen de harde wind en frequente piratenaanvallen die het eiland tijdens de middeleeuwen teisterden.

Alle wandelroutes zijn duidelijk gemarkeerd, maar je hebt ook de mogelijkheid om de Kythera Trails-app te downloaden via Google Play. Deze app biedt gedetailleerde beschrijvingen van elke wandeling, routegegevens, achtergrondinformatie, kaarten en foto’s.

Op dit moment, in 2024, zijn er 11 schilderachtige routes gemarkeerd. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.kytheratrails.gr.

Kythera Trails animatie filmpje

M44: Aronidadika en omgeving

Kythera Trails teaser

Paths of Greece project

Wandelboekje

In een prachtig boekje, ‘Kythira doorlopend’, zijn 32 mooie (rond)wandelingen samengebracht. De wandelingen worden jaarlijks gecontroleerd zodat het boekje altijd up to date is. Het is verkrijgbaar in diverse talen waaronder Nederlands. De prijs bedraagt € 12,50 en het is te koop bij diverse winkels op het eiland.