Xenonas Fos ke Choros

Xenonas Fos ke Choros Kythira

EN/NL

Wandelen op Kythira

Het ontbreken van massa toerisme in combinatie met een prachtige afwisselende natuur en architectuur maakt Kythira een wandeleiland bij uitstek. Wandelen over zandwegen en ezelspaden door vele oude dorpjes, langs kerkjes, afgelegen stranden en watervallen. Genieten van de fantastische uitzichten over groene valleien, spectaculaire kloven en de altijd blauwe Middellandse zee.Het centraal op het eiland gelegen Xenonas Fos ke Choros is een ideale uitvalsbasis om het eiland al wandelend te verkennen.

Vanwege het uitgebreide netwerk van landweggetjes en ezelspaden is nagenoeg het hele eiland geschikt voor bewandeling. Vanuit het guesthouse kunt u met de auto in minder dan 30 minuten overal op het eiland het startpunt van uw wandeling bereiken. Daarnaast hebben we speciaal voor onze gasten een tiental leuke verkennende wandelingen beschikbaar met als vertrek en aankomstplek het guesthouse.

Kijk ook eens naar ons speciale wandelvakanties:

Wandelen op Kythira

Stiltewandelen met Mindfulness eind mei

Volledig genieten van het wandelen in harmonie met jezelf en de omgeving. Leven in het moment. Met alle zintuigen de geuren en kleuren van het eiland in je opnemen. Zo kom je geestelijk en lichamelijk tot rust. Nieuwe energie door je lijf voelen stromen en als herboren weer thuiskomen. Voel en beleef het op Kythira, de geboorteplaats van Aphrodite.

Het is nu mogelijk deel te nemen aan de Stiltewandelingen die speciaal zijn opgezet door Rian Coumou. Bekijk de uitgebreide informatie onder speciale vakanties.

Zelfstandig wandelen rond om het guesthouse

Speciaal voor onze gasten hebben we meer dan 10 mooie en gevarieerde wandelingen ter beschikking. Van korte verkennende wandelingen van de historische dorpjes Aroniadika en Pitsinades tot aan lange dagvullende wandelingen langs  bijzondere plekjes in de omgeving. Bekijk de informatie onder speciale vakanties.

Kythera Trails

In 2011 is er een start gemaakt met het ‘Porfyra Monopatia’ project. De bedoeling is om zo’n 250 km aan oude wandelpaden in ere te herstellen en te bewegwijzeren. Daarnaast wil men met het project het duurzaam toerisme op de eilanden Kythira en Antikythira bevorderen. Lees meer…

Wandelboekje

In een prachtig boekje, ‘Kythira doorlopend’, zijn 32 mooie (rond)wandelingen samengebracht. De wandelingen worden jaarlijks gecontroleerd zodat het boekje altijd up to date is. Het is verkrijgbaar in diverse talen waaronder Nederlands. De prijs bedraagt € 12,50 en het is te koop bij diverse winkels op het eiland.