Olijven plukken oktober/november 2019

In 2019 organiseren wij al weer voor de 11e keer de Olijf-Pluk-Weken! Dus als je zin hebt aan een actieve en bijzondere vakantie op een prachtig Grieks eiland, kom dan naar Kythira!

DE OLIJF-PLUK-WEKEN AANBIEDING 2019:

Verblijf van 7 dagen in een luxe Studio of Suite in Xenonas Fos ke Choros
4 Plukdagen
Dagelijks ontbijt
Lunch in de boomgaard (op plukdagen)
Diner in het guesthouse (op plukdagen)
Kookworkshop met aansluitend diner (op een plukdag)
Bezoek aan de olijfpers
Haal- en brengservice van en naar het vliegveld
Vervoer naar en van de boomgaard

De dag begint altijd met een uitgebreid ontbijt op het guesthouse. Aansluitend vertrekken we gezamenlijk richting de boomgaard. Onze gaarden zijn verspreid over het hele eiland. Eeuwen oude bomen, gelegen midden in de natuur, soms aan de rand van een fraai traditioneel dorpje, maar ook nabij de kust met fantastisch uitzicht op zee. Bij mooi weer kunt u eventueel dan ook de plukdag afsluiten met een verfrissende duik in zee. We plukken natuurlijk op de traditionele manier met een zogenaamde olijven kam en netten die onder de boom uitgespreid worden. Er worden geen lawaaiige apparaten gebruikt. U kunt dus vol op genieten van de rust en het buiten zijn in de prachtige Kythiriaanse natuur.

Voor koffie en een lekkere lunch in de boomgaard wordt uiteraard gezorgd.Olijven plukken is niet moeilijk en geschikt voor iedereen. Diegenen die niet langdurig willen staan kunnen ook zittend de uitgezaagde takken kammen of de verzamelde berg olijven schonen. Soms staat er een ‘eetolijf’ in de boomgaard, welke handmatig geplukt worden. Kortom, voldoende afwisseling om van een heerlijke plukdag te genieten.

De week wordt afgesloten met een bezoek aan de perserij waar u de hectische gezelligheid van een Griekse olijfolie fabriek kunt beleven. En natuurlijk krijgt u een paar kilo olijfolie, vers geperst van de door u zelf geplukte olijven, mee naar huis.

Op plukdagen wordt er ‘s avonds uitgebreid gedineerd in het guesthouse en eenmaal wordt er een Kookworkshop gegeven door een lokale kok. Hierbij staat vanzelfsprekend  de Griekse keuken centraal staat.

Een week bestaat uit 3 tot 4 plukdagen. De andere dagen zijn, na het ontbijt, vrij te besteden. U kunt er voor kiezen om een dagje te relaxen, het eiland per auto te verkennen of te wandelen. Voor onze olijf-pluk-gasten hebben we 10 mooie en afwisselende wandelingen beschikbaar, allemaal met het guesthouse als begin- en eindpunt.

 

DATA:

Week 1: van 25 oktober tot 1 november
Week 2: van 4 tot 11 november
Week 3: van 15 tot 22 november

DE REIS:

Vraag ons om een Persoonlijk Reisvoorstel

PRIJS:

€ 595,00 per persoon

English