Olijven plukken oktober/november 2020

In 2020 organiseren wij al weer voor de 12e keer de Olijf-Pluk-Weken! Dus als je zin hebt aan een actieve en bijzondere vakantie op een prachtig Grieks eiland, kom dan naar Kythira!

OLIJF-PLUK-WEKEN AANBIEDING 2020:

Vanaf € 595,00 per persoon

DATA:

Week 1: van 23 tot 30 oktober

Week 2: van 2 tot 9 november

Week 3: van 13 tot 20 november

De dag begint altijd met een uitgebreid ontbijt op het guesthouse. Aansluitend vertrekken we gezamenlijk richting de boomgaard. Onze gaarden zijn verspreid over het hele eiland. Eeuwen oude bomen, gelegen midden in de natuur, soms aan de rand van een fraai traditioneel dorpje, maar ook nabij de kust met fantastisch uitzicht op zee. Bij mooi weer kunt u eventueel dan ook de plukdag afsluiten met een verfrissende duik in zee. We plukken natuurlijk op de traditionele manier met een zogenaamde olijven kam en netten die onder de boom uitgespreid worden. Er worden geen lawaaiige apparaten gebruikt. U kunt dus vol op genieten van de rust en het buiten zijn in de prachtige Kythiriaanse natuur.

Voor koffie en een lekkere lunch in de boomgaard wordt uiteraard gezorgd. Olijven plukken is niet moeilijk en geschikt voor iedereen. Diegenen die niet langdurig willen staan kunnen ook zittend de uitgezaagde takken kammen of de verzamelde berg olijven schonen. Soms staat er een ‘eetolijf’ in de boomgaard, welke handmatig geplukt worden. Kortom, voldoende afwisseling om van een heerlijke plukdag te genieten.

De week wordt afgesloten met een bezoek aan de perserij waar u de hectische gezelligheid van een Griekse olijfolie fabriek kunt beleven. En natuurlijk krijgt u een paar kilo olijfolie, vers geperst van de door u zelf geplukte olijven, mee naar huis.

Op plukdagen wordt er ‘s avonds uitgebreid gedineerd in het guesthouse en eenmaal wordt er een Kookworkshop gegeven door een lokale kok. Hierbij staat vanzelfsprekend  de Griekse keuken centraal staat.

Een week bestaat uit 3 tot 4 plukdagen. De andere dagen zijn, na het ontbijt, vrij te besteden. U kunt er voor kiezen om een dagje te relaxen, het eiland per auto te verkennen of te wandelen. Voor onze olijf-pluk-gasten hebben we 10 mooie en afwisselende wandelingen beschikbaar, allemaal met het guesthouse als begin- en eindpunt.

PAKKET OLIJF-PLUK-WEKEN AANBIEDING 2020:

Verblijf van 7 dagen in een luxe Studio of Suite in Xenonas Fos ke Choros
4 Plukdagen
Dagelijks ontbijt
Lunch in de boomgaard (op plukdagen)
Diner in het guesthouse (op plukdagen)
Kookworkshop met aansluitend diner (op een plukdag)
Bezoek aan de olijfpers
Haal- en brengservice van en naar het vliegveld
Vervoer naar en van de boomgaard

NIET BIJ AANBIEDING INBEGREPEN:

– kosten eventuele overnachtingen in Athene

– de reiskosten voor de retourvluchten Nederland/Belgie – Athene  en Athene-Kythira.

– de kosten van de avondmaaltijden op vrije dagen. Alle kamers beschikken over een volledig uitgeruste keuken, waar de deelnemers hun eigen maaltijden kunnen bereiden en in de omgeving bevinden zich diverse restaurants met goede kwaliteit eten tegen lage prijzen.

DE REIS:

De beste manier om naar Kythira te reizen is naar Athene te vliegen en van daar uit de binnenlandse vlucht naar Kythira te nemen.

Houdt u sowieso niet van de stress van overstappen en lang wachten op een vliegveld en geniet u liever van een aangename en relaxte reis? Dan adviseren wij u zowel op de heen- als de terugreis voor een overnachting in Athene te kiezen. Op deze manier voorkomt u de stress die vertragingen en plotselinge wijzigingen in het vluchtschema met zich mee brengen. En tevens biedt het de mogelijkheid om de prachtige stad Athene te verkennen. Bekijk ons website voor meer informatie over een verblijf in Athene

Wij zijn u graag behulpzaam met het plannen van de reis. Vraag ons om een Reisvoorstel op maat.

 

ACCOMMODATIE:

De volgende accommodaties zijn beschikbaar voor de deelnemers:

– een Studio in Xenonas Fos ke Choros

– een gedeelde Suite in Xenonas Fos ke Choros. De suites hebben een afzonderlijke slaapkamer alsmede een volwaardige slaapplek op een traditioneel platform in de woonkamer.

PRIJS:

De prijs voor het volledige pakket bedraagt:

– € 595,00 per persoon 

DEELNEMERS:

Voor een maximale beleving van de Cultuur en Natuur Week hebben we gekozen voor een kleine groep van ca. 6 deelnemers. 

INDICATIEF REISVOORSTEL: 

Hieronder treft u een indicatief Reisvoorstel aan met een kosten opgave. Op dit moment zijn er nog geen vluchttijden bekend voor het najaar van 2020. Zodra deze gepubliceerd zult u definitieve reisschema’s aantreffen voor alle 3 weken.

Indien u overweegt naar Kythira te komen voor het Olijven plukken, neem dan contact met ons op. Wij zullen u dan informeren zodra de vluchttijden bekend gemaakt zijn.

DATUMROUTEMAATSCHAPPIJTIJD
Vrijdag 23 oktober 2020Amsterdam-AtheneTransaviaNNB
Vrijdag 23 oktober 2020Athene-KythiraAegean AirNNB
Vrijdag 30 oktober 2020Kythira-AtheneAegean AirNNB
Vrijdag 30 oktober 2020Athene-AmsterdamTransaviaNNB

Kosten indicatie voor 1 persoon:
– retour Amsterdam – Athene € 200,00 (excl. ruimbagage, deze moet afzonderlijk geboekt worden)
– retour Athene – Kythira € 85,00  (incl. 23 kg ruimbagage)*
– verblijf 7 nachten in Xenonas Fos ke Choros (Olijf-Pluk-Arrangement) € 595,00
– eventuele overnachting in Athene ca.  € 90,00

Totaal: € 970,00