Olijven plukken oktober/november 2019

In 2019 organiseren wij reeds voor het 11e jaar de Olijf-Pluk-Weken! Dus als je zin hebt aan een bijzondere vakantie op een prachtig Grieks eiland, kom dan naar Kythira

Olijf Pluk Weken Kythira

De dag begint altijd met een uitgebreid ontbijt op het guesthouse. Aansluitend vertrekken we gezamenlijk richting de boomgaard. Onze gaarden zijn verspreid over het hele eiland. Eeuwen oude bomen, gelegen midden in de natuur, soms aan de rand van een fraai traditioneel dorpje, maar ook nabij de kust met fantastisch uitzicht op zee. Bij mooi weer kunt u eventueel dan ook de plukdag afsluiten met een verfrissende duik in zee.

We plukken natuurlijk op de traditionele manier met een zogenaamde olijven kam en netten die onder de boom uitgespreid worden. Er worden geen lawaaiige apparaten gebruikt. U kunt dus vol op genieten van de rust en het buiten zijn in de prachtige Kythiriaanse natuur. Voor koffie en een lekkere lunch in de boomgaard wordt uiteraard gezorgd.

Lunch in de boomgaard

Lunch in de boomgaard

Olijven plukken is niet moeilijk en geschikt voor iedereen. Diegenen die niet langdurig willen staan kunnen ook zittend de uitgezaagde takken kammen of de verzamelde berg olijven schonen. Soms staat er een ‘eetolijf’ in de boomgaard, welke handmatig geplukt worden. Kortom, voldoende afwisseling om van een heerlijke plukdag te genieten.

De week wordt afgesloten met een bezoek aan de perserij waar u de hectische gezelligheid van een Griekse olijfolie fabriek kunt beleven. En natuurlijk krijgt u een paar kilo olijfolie, vers geperst van de door u zelf geplukte olijven, mee naar huis.

Bezoek aan de olijfolie pers

Bezoek aan de olijfolie pers

Op plukdagen wordt er ‘s avonds uitgebreid gedineerd in het guesthouse en eenmaal wordt er een mini-kookworkshop gegeven door een lokale kok. Hierbij staat vanzelfsprekend  de Griekse keuken centraal staat.

Een week bestaat uit 3 tot 4 plukdagen. De andere dagen zijn, na het ontbijt, vrij te besteden. U kunt er voor kiezen om een dagje te relaxen, het eiland per auto te verkennen of te wandelen. Voor onze olijf-pluk-gasten hebben we 10 mooie en afwisselende wandelingen beschikbaar, allemaal met het guesthouse als begin- en eindpunt.

 

PERIODE:

Week 1 – van 25 oktober tot 1 november.

Week 2 – van 4 tot 11 november.

Week 3 – van 15 tot 22 november.

Week 3 uitbreiding – Het is mogelijk het verblijf na de 3e week te verlengen. Om extra dagen olijven te plukken of gewoon zelf vakantie te vieren. Vraag ons om een voorstel op maat.

 

DE OLIJF-PLUK-WEKEN 2019-AANBIEDING: € 595,00 per persoon (géén opslag voor alleenreizenden)

 

In deze aanbieding is inbegrepen:

– een verblijf van 7 dagen in een luxe studio of appartement in Xenonas Fos ke Choros

– 4 plukdagen

– dagelijks ontbijt

– lunch in de boomgaard (op plukdagen)

– diner op het guesthouse (op plukdagen)

– mini-kookworkshop met aansluitend diner (op een plukdag)

– een bezoek aan de olijfpers

– haal- en brengservice van en naar het vliegveld

– vervoer naar en van de boomgaard

 

In deze aanbieding is niet inbegrepen:

– vliegtickets Nederland-Athene en Athene-Kythira.

 


 

* Er is geen opslag voor alleenreizenden. We organiseren de Olijf-Pluk-Weken vanaf het laatste weekend in oktober tot eind november. Klik hier indien u nog vragen heeft of als u wilt reserveren.

* verlenging van het olijvenpluk arrangement is in overleg mogelijk (prijs € 70,00 per nacht)

** kookworkshop en andere nevenactiviteiten onder voorbehoud

 

KOSTENINDICATIE PER PERSOON PER WEEK € 925,=!!

Dit is inclusief de Olijf-Pluk-Weken aanbieding en de vliegtickets. Vraag gerust een vrijblijvend Reisvoorstel op maat. Deze bestaat uit een Reisbeschrijving en een Kostenindicatie per persoon.

 

OVER OLIJVEN EN OLIJFOLIE:

Wilt u meer weten over het verband tussen olijven plukken en de kwaliteit van de olie klik dan bekijk dan onze pagina ‘Over olijfolie‘. En voor diegenen die Griekenland in het najaar of de winter bezoeken hebben we een aantal leuke ‘Recepten voor eetolijven‘.

 

REPORTAGES EN FOTO’S:

In 2009 hebben wij voor het eerst de Olijf-Pluk-Weken georganiseerd. Bent u benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers? Bekijk dan onze Reportages en Foto’s van de voorgaande jaren.

 

VIDEO OLIJVEN PLUKKEN:

Deel deze pagina op:

English