Stiltewandelen met Mindfulness – mei 2020

Een bijzondere vakantie, Stiltewandelen met Mindfulness in Griekenland. Volledig genieten van het wandelen in stilte, in harmonie met jezelf en de omgeving. Leven in het moment. Met alle zintuigen de geuren en kleuren van het eiland in je opnemen. Zo kom je geestelijk en lichamelijk tot rust. Nieuwe energie door je lijf voelen stromen en als herboren weer thuiskomen. Voel en beleef het op Kythira, de geboorteplaats van Aphrodite.

Het is nu mogelijk deel te nemen aan de Stiltewandelingen die speciaal zijn opgezet door Rian Coumou.

Toen Rian in 2010 voor een vakantie naar Kythira kwam was ze zo onder de indruk van de rust en de schoonheid dat er spontaan een prachtig plan ontstond; stiltewandelingen met mindfulness oefeningen. Kythira is bij uitstek een eiland waarbij al je zintuigen geprikkeld worden. Het heldere licht, de overvloedige geuren en kleuren van de natuur, de vergezichten en de zee, die altijd in beeld blijft. Het ultieme eilandgevoel is overal te vinden. Er leven slechts 3.000 mensen verspreid over 65 dorpen. Van enige industrie of grootschalig toerisme is geen sprake. Al wandelend over het eiland kom je vanzelf tot rust. Wat overblijft is verwondering….

Stiltewandelen - wandelen in rust

STILTEWANDEL AANBIEDING 2020:

Vanaf € 850,00 per persoon* 

DATA:

vrijdag 1 mei tot vrijdag 8 mei 2020

 

PAKKET STILTEWANDEL AANBIEDING 2020:

Minimaal 4 stiltewandeldagen met mindfulness theorie en mindfulness oefeningen
Verblijf van 7 nachten in Guesthouse Xenonas Fos ke Choros
Welkomstdiner op de eerste avond
Lunchpakket op wandeldagen
Dagelijks ontbijt
Mogelijkheid van een individueel coachingsgesprek met Rian
Kookworkshop onder leiding van een Griekse kok, gevolgd door gezamenlijk diner
Vervoer van en naar het vliegveld of de haven
Vervoer tijdens de wandeldagen en vrije dagen (de groep staan 1 of meerdere huurauto’s ter beschikking). Benzinekosten zullen door deelnemers worden gedeeld.

Stiltewandelen – een moment voor een haiku gedicht

Rian heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van sociaal psychiatrische en psychosociale behandeling en begeleiding. Tevens is zij mindfulness trainer. Wil je meer weten over Rian, haar werk en mindfulness, lees dan hier het interview met Rian. In oktober 2013 plaatste het magazine Lychnari een verhaal van Rian over de periode dat ze op Kythira woonde. Bekijk het artikel hier.

In overleg met Rian hebben we in 2020 voor de periode half mei gekozen mei. De natuur is dan op haar mooist met de vele prachtige wilde bloemen en kruiden. Het voorjaar is in volle gang en de kans op zonnig en aangenaam weer is groot. Het toeristenseizoen is nauwelijks begonnen. Kortom, het ideale moment voor StilteWandelingen.

In 2020 organiseren we het Stiltewandelen al weer voor de 9e keer. 

Stiltewandelen - ontbijt in ochtendzon

NIET BIJ AANBIEDING INBEGREPEN:

– kosten eventuele overnachtingen in Athene

– de reiskosten voor de retourvluchten Nederland/Belgie – Athene  en Athene-Kythira. In principe nemen alle deelnemers dezelfde vluchten. De reiskosten kunnen per week verschillen. Bekijk hier de basis reis schema’s.

– de kosten van de avondmaaltijden (met uitzondering van het welkomstdiner en de kookworkshop). Alle kamers beschikken over een volledig uitgeruste keuken, waar de deelnemers hun eigen maaltijden kunnen bereiden en in de omgeving bevinden zich diverse restaurants met goede kwaliteit eten tegen lage prijzen.

PROGRAMMA STILTEWANDELINGEN:

Indien u inhoudelijke vragen heeft over het programma, dan kunt u contact opnemen met Rian Coumou, per email (rcoumou@gmail.com) of telefonisch (06-46588324).

NIVEAU WANDELINGEN:

U wandelt in een heuvelachtig gebied en het niveau van de wandelingen is licht tot middelzwaar. De duur van de wandelingen varieert van 2 tot 4 uur (exclusief de mindfulness oefeningen) Indien u twijfelt of u het niveau aan kunt neem dan even contact met ons op om te overleggen.

ACCOMMODATIE:

De volgende accommodaties zijn beschikbaar voor de deelnemers:

– een Studio in Xenonas Fos ke Choros

– een gedeelde Suite in Xenonas Fos ke Choros. Deze heeft een afzonderlijke slaapkamer en ook slaapplaats op een platform in de woonkamer. Een Suite wordt gedeeld door 2 personen

PRIJS:

De prijs voor het volledige pakket bedraagt:

– € 850,00 per persoon (voor 2 personen die samen een Suite delen in Xenonas Fos ke Choros). De suites hebben een afzonderlijke slaapkamer alsmede een volwaardige slaapplek op een traditioneel platform in de woonkamer.

– € 1.000,00 per persoon (voor 1 persoon die verblijft in een studio in Xenonas Fos ke Choros)

DEELNEMERS:

Voor een maximale beleving van de Stiltwandelweek hebben we bewust gekozen voor een kleine groep van ca. 6 deelnemers. 

DE REIS:

De beste manier om naar Kythira te reizen is naar Athene te vliegen en van daar uit de binnenlandse vlucht naar Kythira te nemen.

Om van een aangename en relaxte reis te genieten adviseren wij u zowel op de heen- als de terugreis voor een overnachting in Athene te kiezen. Op deze manier voorkomt u de stress die vertragingen en plotselinge wijzigingen in het vluchtschema met zich mee brengen. En tevens biedt het de mogelijkheid de prachtige stad Athene te verkennen. 

REISVOORSTEL:

Wij zijn u graag van dienst bij het plannen van de reis voor de Stiltewandelweek. Op dit moment zijn er nog geen vluchttijden bekend voor 2020. Zodra deze gepubliceerd zijn zult u hieronder een gespecificeerd reisschema aantreffen. Indien u overweegt naar Kythira te komen voor het Stiltewandelen, neem dan contact met ons op. Wij zullen u dan informeren zodra de vluchttijden bekend gemaakt zijn.  

REISSCHEMA:

Heenreis   
donderdag 30 april 2020Amsterdam – Athenennbnnb
vrijdag 1 mei 2020Athene – Kythirannbnnb
Terugreis   
vrijdag 8 mei 2020Kythira – Athenennbnnb
zaterdag 9 mei 2020Athene – Amsterdamnnbnnb

Kostenoverzicht voor 1 persoon:

– retour Amsterdam – Athene €  (excl. ruimbagage, deze moet afzonderlijk geboekt worden)*
– retour Athene – Kythira €  (incl. 23 kg ruimbagage)*
– verblijf 7 nachten in een gedeelde Suite (Stiltewandel arrangement) € 725,00
– overnachtingen Athene op 30 april en 8 mei € 160,00 (indicatieprijs voor 2 nachten)

* Let op: vluchtprijzen zijn aan verandering onderhevig. 

English