Stiltewandelen met Mindfulness – mei 2020

Een bijzondere vakantie, Stiltewandelen met Mindfulness in Griekenland. Volledig genieten van het wandelen in stilte, in harmonie met jezelf en de omgeving. Leven in het moment. Met alle zintuigen de geuren en kleuren van het eiland in je opnemen. Zo kom je geestelijk en lichamelijk tot rust. Nieuwe energie door je lijf voelen stromen en als herboren weer thuiskomen. Voel en beleef het op Kythira, de geboorteplaats van Aphrodite.

Het is nu mogelijk deel te nemen aan de Stiltewandelingen die speciaal zijn opgezet door Rian Coumou.

Toen Rian in 2010 voor een vakantie naar Kythira kwam was ze zo onder de indruk van de rust en de schoonheid dat er spontaan een prachtig plan ontstond; stiltewandelingen met mindfulness oefeningen. Kythira is bij uitstek een eiland waar al je zintuigen geprikkeld worden. Het heldere licht, de overvloedige geuren en kleuren van de natuur, de vergezichten en de zee, die altijd in beeld blijft. Het ultieme eilandgevoel is overal te vinden. Er leven slechts 3.000 mensen verspreid over 65 dorpen. Van enige industrie of grootschalig toerisme is geen sprake. Al wandelend over het eiland kom je vanzelf tot rust. Wat overblijft is verwondering….

Stiltewandelen - wandelen in rust

STILTEWANDEL AANBIEDING 2020:

Vanaf € 850,00 per persoon* 

DATA:

vrijdag 1 mei tot vrijdag 8 mei 2020

Rian heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van sociaal psychiatrische en psychosociale behandeling en begeleiding. Tevens is zij mindfulness trainer. Wil je meer weten over Rian, haar werk en mindfulness, lees dan hier het interview met Rian. In oktober 2013 plaatste het magazine Lychnari een verhaal van Rian over de periode dat ze op Kythira woonde. Bekijk het artikel hier.

In overleg met Rian hebben we in 2020 voor begin mei gekozen. De natuur is dan op haar mooist met de vele prachtige wilde bloemen en kruiden. Het voorjaar is in volle gang en de kans op zonnig en aangenaam weer is groot. Het toeristenseizoen is nauwelijks begonnen. Kortom, het ideale moment voor StilteWandelingen.

In 2020 organiseren we het Stiltewandelen al weer voor de 9e keer. 

PAKKET STILTEWANDEL AANBIEDING 2020:

Minimaal 4 stiltewandeldagen met mindfulness theorie en mindfulness oefeningen
Verblijf van 7 nachten in Guesthouse Xenonas Fos ke Choros
Welkomstdiner op de eerste avond
Lunchpakket op wandeldagen
Dagelijks ontbijt
Mogelijkheid van een individueel coachingsgesprek met Rian
Kookworkshop onder leiding van een Griekse kok, gevolgd door gezamenlijk diner
Vervoer van en naar het vliegveld of de haven
Vervoer tijdens de wandeldagen en vrije dagen (de groep staan 1 of meerdere huurauto’s ter beschikking). Benzinekosten zullen door deelnemers worden gedeeld.

Stiltewandelen – een moment voor een haiku gedicht

NIET BIJ AANBIEDING INBEGREPEN:

– kosten eventuele overnachtingen in Athene

– de reiskosten voor de retourvluchten Nederland/Belgie – Athene  en Athene-Kythira.

– de kosten van de avondmaaltijden (met uitzondering van het welkomstdiner en de kookworkshop). Alle kamers beschikken over een volledig uitgeruste keuken, waar de deelnemers hun eigen maaltijden kunnen bereiden en in de omgeving bevinden zich diverse restaurants met goede kwaliteit eten tegen lage prijzen.

PROGRAMMA STILTEWANDELINGEN:

Indien u inhoudelijke vragen heeft over het programma, dan kunt u contact opnemen met Rian Coumou, per email (rcoumou@gmail.com) of telefonisch (06-46588324).

NIVEAU WANDELINGEN:

U wandelt in een heuvelachtig gebied en het niveau van de wandelingen is licht tot middelzwaar. De duur van de wandelingen varieert van 2 tot 4 uur (exclusief de mindfulness oefeningen). Indien u twijfelt of u het niveau aan kunt neem dan even contact met ons op om te overleggen.

ACCOMMODATIE:

De volgende accommodaties zijn beschikbaar voor de deelnemers:

– een Studio in Xenonas Fos ke Choros

– een gedeelde Suite in Xenonas Fos ke Choros. Deze heeft een afzonderlijke slaapkamer en ook slaapplaats op een platform in de woonkamer. Een Suite wordt gedeeld door 2 personen.

PRIJS:

De prijs voor het volledige pakket bedraagt:

– € 850,00 per persoon (voor 2 personen die samen een Suite delen in Xenonas Fos ke Choros).

– € 1.000,00 per persoon (voor 1 persoon die verblijft in een studio in Xenonas Fos ke Choros)

DEELNEMERS:

Voor een maximale beleving van de Stiltwandelweek hebben we bewust gekozen voor een kleine groep van ca. 6 deelnemers. 

DE REIS:

De beste manier om naar Kythira te reizen is naar Athene te vliegen en van daar uit de binnenlandse vlucht naar Kythira te nemen.

Houdt u sowieso niet van de stress van overstappen en lang wachten op een vliegveld en geniet u liever van een aangename en relaxte reis? Dan adviseren wij u zowel op de heen- als de terugreis voor een overnachting in Athene te kiezen. Op deze manier voorkomt u de stress die vertragingen en plotselinge wijzigingen in het vluchtschema met zich mee brengen. En tevens biedt het de mogelijkheid om de prachtige stad Athene te verkennen. Bekijk ons website voor meer informatie over een verblijf in Athene

Wij zijn u graag behulpzaam met het plannen van de reis. Vraag ons om een Reisvoorstel op maat.

 

BASIS REISVOORSTELLEN:

Hieronder treft u 2 basis Reisvoorstellen aan. In Reisschema 1 zit vanwege de aansluiting tussen de vluchten Kythira-Athene en Athene-Amsterdam op de heenreis een overnachting in Athene inbegrepen.

In Reisschema 2 blijft u op 30 april een extra nacht op Kythira, tegen een speciale prijs van slechts € 30,00 inclusief ontbijt. U vliegt dan op 30 april van Amsterdam naar Athene en aansluitend door naar Kythira.

REISSCHEMA 1:

[table id=16 responsive="scroll" /]

Kostenoverzicht voor 1 persoon:

– retour Amsterdam – Athene € 252,00  (excl. ruimbagage, deze moet afzonderlijk geboekt worden)*
– retour Athene – Kythira € 149,00 (incl. 23 kg ruimbagage)
– verblijf 7 nachten in een gedeelde Suite (Natuur en Cultuur arrangement) € 950,00
– 1 overnachting in Athene € 90,00 (indicatieprijs)

* Let op: vluchtprijzen zijn aan verandering onderhevig.

REISSCHEMA 2:

[table id=15 responsive="scroll" /]

Kostenoverzicht voor 1 persoon:

– retour Amsterdam – Athene € 252,00  (excl. ruimbagage, deze moet afzonderlijk geboekt worden)*
– retour Athene – Kythira € 149,00 (incl. 23 kg ruimbagage)
– verblijf 7 nachten in een gedeelde Suite (Natuur en Cultuur arrangement) € 950,00
– 1 extra nacht inclusief ontbijt € 30,00

* Let op: vluchtprijzen zijn aan verandering onderhevig.