Stiltewandelen met Mindfulness – april/mei 2019

Een bijzondere vakantie, Stiltewandelen met Mindfulness in Griekenland. Volledig genieten van het wandelen in stilte, in harmonie met jezelf en de omgeving. Leven in het moment. Met alle zintuigen de geuren en kleuren van het eiland in je opnemen. Zo kom je geestelijk en lichamelijk tot rust. Nieuwe energie door je lijf voelen stromen en als herboren weer thuiskomen. Voel en beleef het op Kythira, de geboorteplaats van Aphrodite.

Het is nu mogelijk deel te nemen aan de Stiltewandelingen die speciaal zijn opgezet door Rian Coumou.

Stiltewandelen - wandelen in totale rust

Stiltewandelen – wandelen in totale rust

Rian heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van sociaal psychiatrische en psychosociale behandeling en begeleiding. Tevens is zij mindfulness trainer. Wil je meer weten over Rian, haar werk en mindfulness, lees dan hier het interview met Rian. In oktober 2013 plaatste het magazine Lychnari een verhaal van Rian over de periode dat ze op Kythira woonde. Bekijk het artikel hier.

Waarom StilteWandelingen op Kythira?

Toen Rian in 2010 voor een vakantie naar Kythira kwam was ze zo onder de indruk van de

Stiltewandelen - altijd de zee in zicht

Stiltewandelen – altijd de zee in zicht

rust en de schoonheid dat er spontaan een prachtig plan ontstond; stiltewandelingen met mindfulness oefeningen. Kythira is bij uitstek een eiland waarbij al je zintuigen geprikkeld worden. Het heldere licht, de overvloedige geuren en kleuren van de natuur, de vergezichten en de zee, die altijd in beeld blijft. Het ultieme eilandgevoel is overal te vinden. Er leven slechts 3.000 mensen verspreid over 65 dorpen. Van enige industrie of grootschalig toerisme is geen sprake. Al wandelend over het eiland kom je vanzelf tot rust. Wat overblijft is verwondering….

In overleg met Rian hebben we in 2018 voor 4 stilte wandelweken gekozen van half april tot half mei. De natuur is dan op haar mooist met de vele prachtige wilde bloemen en kruiden. Het voorjaar is in volle gang en de kans op zonnig en aangenaam weer is groot. Het toeristenseizoen is nauwelijks begonnen. Kortom, het ideale moment voor StilteWandelingen.

In 2019 organiseren we het Stiltewandelen al weer voor de 8e keer. Voor een impressie van de afgelopen jaren bekijk de fotogallerij onder aan deze pagina.

Niveau wandelingen:

U wandelt in een heuvelachtig gebied en het niveau van de wandelingen is licht tot middelzwaar. De duur van de wandelingen varieert van 2 tot 4 uur (exclusief de mindfulness oefeningen) Indien u twijfelt of u het niveau aan kunt neem dan even contact met ons op om te overleggen.

 

Aankomst- en vertrekdata*:

– vrijdag 27 april tot vrijdag 3 mei 2019

– zondag 5 mei tot zondag 12 mei 2019

 

 

STILTEWANDEL AANBIEDING APRIL/MEI 2019 VANAF € 675,00!!

 

Stiltewandelen - vitaliteitsoefeningen in de ochtend

Stiltewandelen – vitaliteitsoefeningen in de ochtend

Wat is bij de aanbieding inbegrepen:

– minimaal 4 stiltewandeldagen met mindfulness theorie en mindfulness oefeningen

– verblijf van 7 nachten in Guesthouse Xenonas Fos ke Choros

– welkomstdiner op de eerste avond

– 1 x lunch bij een plaatselijke taverna (tijdens wandeldag)

– lunchpakket op wandeldagen

– dagelijks ontbijt

– de mogelijkheid van een individueel coachingsgesprek met Rian

– een kookworkshop onder leiding van een Griekse kok, gevolgd door gezamenlijk diner

– vervoer van en naar het vliegveld of de haven

– vervoer tijdens de wandeldagen

 

Wat is niet bij de aanbieding inbegrepen:

– de reiskosten voor de retourvluchten Nederland/Belgie – Athene  en Athene-Kythira. In principe nemen alle deelnemers dezelfde vluchten. De reiskosten kunnen per week verschillen. Bekijk hier de basis reis schema’s.

– de kosten van de avondmaaltijden (met uitzondering van het welkomstdiner en de kookworkshop). Alle kamers beschikken over een volledig uitgeruste keuken, waar de deelnemers hun eigen maaltijden kunnen bereiden en in de omgeving bevinden zich diverse restaurants met goede kwaliteit eten tegen lage prijzen.

 

ACCOMMODATIE:

De volgende accommodaties zijn beschikbaar voor de deelnemers:

– een Suite of een Studio in Xenonas Fos ke Choros

– een appartement in Kiperi House, een klein traditioneel guesthouse in het dorpje van Frilingianika (5 minuten rijden van Xenonas Fos ke Choros). De 2 appartementen beschikken over een privé badkamer en een gezamenlijke keuken. De sfeervolle accommodatie wordt gerund door Pauline en Manolo, die permanent op het eiland wonen.

– Studio Pitsikato, een moderne en sfeervolle studio op slechts 200 meter van het guesthouse

 

PRIJS:

De prijs voor het volledige pakket bedraagt:

– € 700,00 per persoon (voor 2 personen die samen een Suite delen in Xenonas Fos ke Choros). De suites hebben een afzonderlijke slaapkamer alsmede een volwaardige slaapplek op een traditioneel platform in de woonkamer.

– € 850,00 per persoon (voor 1 persoon die verblijft in een studio in Xenonas Fos ke Choros)

– € 950,00 (voor 1 persoon die verblijft in een appartement in Kiperi House of in Studio Pitskato).

 

Stiltewandelen - ontbijt in ochtendzon

Stiltewandelen – ontbijt in ochtendzon

 

Programma Stiltewandelingen:

Indien u inhoudelijke vragen heeft over het programma, dan kunt u contact opnemen met Rian Coumou, per email (rcoumou@gmail.com) of telefonisch (06-46588324).

 

Stiltewandelen – een moment voor een haiku gedicht

Stiltewandelen – een moment voor een haiku gedicht

 

*Deelnemers kunnen eventueel een vakantie vastknopen voorafgaand dan wel aansluitend aan het Stiltewandelen (afhankelijk van beschikbaarheid). Voor deze extra dagen geldt de normale kamerprijs.

 


 

INTRODUCTIEVIDEO STILTEWANDELEN OP KYTHIRA MET RIAN COUMOU:


 

FOTO GALERIJ STILTEWANDELEN:

 

Deel deze pagina op:

English