Xenonas Fos ke Choros

Xenonas Fos ke Choros Kythira

EN/NL

Olijven plukken en Innerlijke groei | verdiepingsretraite – oktober 2024

Ben je op zoek naar een bijzondere reis, een spirituele vakantie naar een plek waar je midden in de natuur letterlijk kunt werken aan je Innerlijke Groei? Kom dan van 25 oktober tot 2 november naar onze week “Olijven Plukken en Innerlijke Groei”. In 2024 hebben we voor het eerst het beste van onze Persoonlijke Ontwikkelingsreis en onze Olijf-Plukvakantie samengebracht in een heerlijke retraiteweek op het prachtige eiland Kythira, één van de best bewaarde geheimen van Griekenland. Hier kun je genieten van een actieve vakantie en tevens in alle rust en met grote focus, het vertrouwen in je intuïtie en talenten vergroten en je energiebalans versterken.

Persoonlijke ontwikkeling in Griekenland

Olijven Plukken en Innerlijke Groei 2024:

Vanaf € 1.700,00 per persoon

DATA:

vrijdag 25 oktober tot vrijdag 1 november

Tijdens de verdiepingsretraite met de VLOW-methode :

– Leer je waar je kracht zit en hoe je deze kunt inzetten in je leven.
– Laat je je gevoel, je verstand en je daadkracht goed samenwerken.
– Krijg je antwoorden en vertrouwen door inzicht in je talent en je intuïtie.
– Vind je een plan, gebaseerd op wie je bent, zodat je een leven krijgt dat goed bij je past.
– Zet je je volgende stap.

WERKEN AAN GROEI VANUIT RUST EN RUIMTE:

Te midden van de natuur en de elementen vind je op het mooie eiland Kythira de weg naar ontspanning en kom je mentaal en fysiek dichter bij jezelf. Los van het dagelijkse bestaan ondervind je wat jouw talenten – en de balans tussen gevoel en verstand – voor jou betekenen in je leven. Je leert dit verder te begrijpen en om te zetten in een plan dat past bij jouw leven. Tegelijkertijd kun je genieten van het echte Griekse eilandleven in een authentieke omgeving met veel olijven, zon, zee en cultuur.

Voordat de reis begint ga je (telefonisch) samen met Ineke kijken naar het thema dat op dit moment speelt in je leven. Jouw thema en die van andere deelnemers worden verwerkt in het programma. Ook zal er online een kennismaking met de groep zijn.

De hele week krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding van Ineke Hilhorst maar ook van de andere deelnemers.

PROFESSIONELE BEGELEIDING:

De week staat onder leiding van Ineke Hilhorst. Samen met haar maak je een op jouw levenssituatie toegespitst concreet plan waarbij je – terug in Nederland – je nieuwe inzichten direct kunt toepassen. Ineke heeft ruim 30 jaar een praktijk in reading en coaching voor bedrijven en individuen, waarbij ze werkt met de door haar ontwikkelde VLOW-methode (Visie Lezen Ontwikkelen Winnen). Door haar persoonlijke begeleiding, de groepsgrootte en het niveau van de groep worden de groepsreizen altijd als zeer impactvol ervaren.

Het plukken van de olijven en de wandelingen worden begeleid door Albert & Anita.

Ineke Hilhorst

“Een ontdekkingsreis met flink wat loslaten. Tot rust komen, genieten, voelen wat me werkelijk beweegt. Delen, in vertrouwen zijn.” (quote deelnemer Persoonlijke Ontwikkeling in Griekenland)

PROGRAMMA:

De eerste twee dagen staan in het teken van olijven plukken. Er wordt op de traditionele manier geplukt, zonder lawaaierige apparaten. Je kunt dus volop genieten van de rust en het buiten zijn in de prachtige Kythiriaanse natuur. Dit werkt als een detox van het drukke en hectische dagelijkse leven en is de perfecte voorbereiding op de rest van de week. Het olijven plukken wordt afgesloten met een bezoek aan de perserij waar je de rommelige gezelligheid van een Griekse olijfoliefabriek kunt beleven. En natuurlijk krijg je een fles olijfolie, vers geperst van de door jou zelf geplukte olijven, mee naar huis.

Op dag drie start het VLOW-programma. Elke ochtend begint met een wandeling. Dit brengt flow in je lichaam en zorgt dat je energie gaat stromen. Het geeft ruimte om je antwoorden als vanzelf te vinden. Na de wandeling gaan de deelnemers samen genieten van een lekker ontbijt, waarna de VLOW-workshop kan beginnen.

‘s Middags kun je zelf je tijd indelen om te werken aan de opdrachten en is er ruimte om te genieten van de zee, zon, sport, natuur en cultuur. Er zijn twee huurauto’s beschikbaar en Albert & Anita staan klaar om de deelnemers te voorzien van goede tips. Er zijn bijvoorbeeld veel mogelijkheden om te wandelen, dorpjes te bezoeken en van de zon te genieten op een verlaten strandje. Als je een motorrijbewijs hebt kun je een scooter huren en het eiland verkennen. Maar je kunt ook gaan hardlopen of in de buurt van het guesthouse een boom vinden om onder te zitten en te genieten van het uitzicht en de tijd voor jezelf.

WERKBOEK:

Je ontvangt bij aanvang van de reis een digitaal werkboek dat in de loop van de week in Griekenland steeds meer gevuld zal gaan worden met jouw persoonlijke verhaal en lesmateriaal. Op de eerste twee dagen, tijdens het olijf plukken, is er ruimte voor een individueel gesprek en breng je jouw actuele vraag/onderwerp in waarmee je graag aan de slag wilt. Dit kan ook dienen als input voor de verschillende onderwerpen en groepsoefeningen die aan bod komen. Op de laatste dag maak je een plan hoe je de inzichten gaat toepassen in je dagelijkse praktijk.

 

Gedurende deze betoverende week zullen jullie lachen, wandelen en genieten van gezonde voeding en zullen er persoonlijke readings zijn. Dit alles als doel om je batterij op te laden, vorm te geven aan je volgende stap, je innerlijke kracht te omarmen en een dieper begrip te krijgen van jezelf. Het is een viering van jouw onafhankelijkheid, een kans om je intuïtie te versterken en helderheid te krijgen over wat écht bij je past.

Beide olijf-pluk dagen worden afgesloten met een diner in het guesthouse. Er wordt 4 keer ‘s avonds gedineerd in een traditioneel Grieks restaurant en 2 avonden kunnen de deelnemers naar eigen inzicht besteden.

Persoonlijke ontwikkeling in Griekenland - nieuwe inspiratie opdoen

“De week op Kythira heeft me zo veel meer gebracht dan verwacht. Het was een avontuur vol schoonheid, geuren, smaken en ontmoetingen. Verleden, heden en toekomst onder een prachtige rustige hemel. ”  (quote deelnemer Persoonlijke Ontwikkeling in Griekenland)

WAT IS BIJ HET ARRANGEMENT INBEGREPEN:

– 2 dagen olijven plukken

– bezoek aan de olijfpers

– 4 dagen VLOW-programma (readings en begeleidingssessies)

– telefonische voorbereiding

– verblijf van 7 nachten in een luxe Suite of Studio in Xenonas Fos ke Choros

– dagelijks ontbijt

– 2 x diner in het guesthouse (op olijf-pluk dagen)

– 4 x diner of lunch in een Grieks restaurant

– koffie/thee en huiswijn

– 2 huurauto’s, die de groep ter beschikking staan (benzinekosten worden gedeeld door de deelnemers)

Persoonlijke ontwikkeling in Griekenland - lunchtijd

WAT IS NIET BIJ HET ARRANGEMENT INBEGREPEN:

– de reiskosten van Nederland/België naar Kythira. Hieronder treft u ter informatie een indicatief reisvoorstel met een kostenopgave

– kosten eventuele overnachtingen in Athene

NIVEAU WANDELINGEN:

In het programma is aan het begin van de ochtend een eenvoudige korte wandeling opgenomen van ca. 1 uur. Heb je vragen over het niveau van de wandelingen neem dan contact met ons op.

HET PLUKKEN:

Olijven plukken is niet moeilijk en geschikt voor iedereen. Diegenen die niet langdurig willen of kunnen staan, kunnen ook zittend de afgezaagde takken kammen of de verzamelde berg olijven schonen. Soms staat er een ‘eet-olijfboom’ in de boomgaard, die handmatig geplukt wordt. Kortom, voldoende afwisseling om van een heerlijke plukdag te genieten. Heb je vragen over het plukken neem dan contact met ons op.

ACCOMMODATIE:

De volgende accommodaties zijn beschikbaar voor de deelnemers:

– een Studio in Xenonas Fos ke Choros (kan eventueel gedeeld worden)

– een gedeelde Suite in Xenonas Fos ke Choros. De suites hebben een afzonderlijke slaapkamer alsmede een volwaardige slaapplek op een traditioneel platform in de woonkamer.

PRIJS:

De prijs voor het volledige pakket bedraagt:

– € 1.700,00 per persoon (voor 2 personen die samen een Suite delen in Xenonas Fos ke Choros).

– € 1.850 per persoon (voor 1 persoon die verblijft in een studio in Xenonas Fos ke Choros)

DEELNEMERS:

Voor een maximale beleving van de Verdiepingsretraite hebben we gekozen voor een kleine groep van ca. 6 deelnemers. 

DE REIS:

De beste manier om naar Kythira te reizen is naar Athene te vliegen en van daar uit de binnenlandse vlucht naar Kythira te nemen.

Hou je sowieso niet van de stress van overstappen en lang wachten op een vliegveld en geniet je liever van een aangename en relaxte reis? Dan adviseren wij je zowel op de heen- als de terugreis voor een overnachting in Athene te kiezen. Op deze manier voorkom je de stress die vertragingen en plotselinge wijzigingen in het vluchtschema met zich mee brengen. En tevens biedt het de mogelijkheid om de prachtige stad Athene te verkennen. Voor een verblijf in het centrum van de stad is Sweet Home Hotel een uitstekende keuze. Indien je weinig tijd hebt of liever buiten het centrum verblijft, bevelen wij je Avra Hotel in Rafina aan (met gratis haal en brengservice). Meer informatie over Athene vind je op de website van thisisathens.

Wij zijn je graag behulpzaam met het plannen van de reis. Zodra alle vluchttijden bekend gemaakt zijn, zult je hieronder een basis Reisschema aantreffen. Je kunt ons ook vragen om  een Reisvoorstel op maat.

Persoonlijke ontwikkeling in Griekenland - ochtend workshop