Xenonas Fos ke Choros

Xenonas Fos ke Choros Kythira

Natuur en Cultuur – juni 2023

Maak op unieke wijze kennis met magisch Kythira! In de week Natuur en Cultuur neemt Rian Coumou u mee naar de meest bijzondere plekjes van het eiland. In een ontspannen sfeer komt u meer te weten over de geschiedenis van het eiland, de mensen en hun gebruiken, mythes en legendes, de unieke lokale architectuur, de uitbundige natuur met de vele wilde kruiden en bloemen en het heerlijke eten. Uw gids, Kythira liefhebster en kenner Rian, organiseert al vele jaar Stiltewandelen op Kythira en heeft zelf ook een aantal jaren op het eiland gewoond.

NATUUR EN CULTUUR WEEK AANBIEDING 2023

Vanaf € 985,00 per persoon*

DATA:

woensdag 14 tot woensdag 21 juni 2023 

Xenonas Fos ke Choros dient als uitvalsbasis voor deze actieve en relaxte vakantie. De dag begint in het guesthouse met een uitgebreid ontbijt op basis van lokale gerechten en producten. Daarna gaat u samen met Rian op pad naar de bestemming van die dag. Elke Natuur en Cultuur dag bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. Halverwege wordt er geluncht in een Grieks restaurant waarbij u kennis zult maken met de Griekse en Kythiriaanse keuken.

Na afloop van het middagprogramma kunnen de deelnemers hun eigen gang gaan en bijvoorbeeld gaan zwemmen op één van de vele mooie stranden die het eiland rijk is. Omdat het redelijk intensieve dagen zijn is er bewust niet voor een gezamenlijk avondprogramma gekozen. Deelnemers kunnen hun eigen gang gaan. Zelf koken op hun kamer, een boek lezen of indien gewenst lekker uit eten gaan met andere deelnemers in een van de lokale restaurants.

PAKKET NATUUR EN CULTUUR WEEK 2023:

– 6 Dagen een gezamenlijk ochtend- en middagprogramma van de Cultuur en Natuur Week
– Halverwege de week 1 rustdag
– Verblijf van 7 nachten in Guesthouse Xenonas Fos ke Choros
– Dagelijks ontbijt
– Dagelijks een uitgebreide lunch in een Grieks restaurant (met uitzondering van de rustdag)
– Op de laatste avond een kookworkshop onder leiding van een Griekse kok, gevolgd door gezamenlijk diner
– Vervoer van en naar het vliegveld of de haven
– Dagelijks vervoer (de groep staan 1 of meerdere huurauto’s ter beschikking). Benzinekosten zullen door deelnemers worden gedeeld.

NIET BIJ AANBIEDING INBEGREPEN:

– kosten eventuele overnachtingen in Athene

– de reiskosten voor de retourvluchten Nederland/Belgie – Athene en Athene-Kythira.

– de kosten van de avondmaaltijden (met uitzondering van de de kookworkshop/afscheidsdiner). Alle kamers beschikken over een volledig uitgeruste keuken, waar de deelnemers hun eigen maaltijden kunnen bereiden en in de omgeving bevinden zich diverse restaurants met goede kwaliteit eten tegen lage prijzen.

PROGRAMMA CULTUUR EN NATUUR WEEK:

Indien u inhoudelijke vragen heeft over het programma, dan kunt u contact opnemen met Rian Coumou, per email (rcoumou@gmail.com) of telefonisch (06-46588324).

NIVEAU WANDELINGEN:

In het programma zijn een aantal eenvoudige korte wandelingen en 1 iets langere middelzware wandeling opgenomen. Heeft u vragen over het niveau van de wandelingen neem dan contact met ons op.

ACCOMMODATIE:

De volgende accommodaties zijn beschikbaar voor de deelnemers:

– een Studio in Xenonas Fos ke Choros (kan in overleg ook gedeeld worden)

– een gedeelde Suite in Xenonas Fos ke Choros. De suites hebben een afzonderlijke slaapkamer alsmede een volwaardige slaapplek op een traditioneel platform in de woonkamer.

PRIJS:

De prijs voor het volledige pakket bedraagt:

– € 950,00 per persoon (voor 2 personen die samen een Suite delen in Xenonas Fos ke Choros).

– € 1.100 per persoon (voor 1 persoon die verblijft in een studio in Xenonas Fos ke Choros)

DEELNEMERS:

Voor een maximale beleving van de Cultuur en Natuur Week hebben we gekozen voor een kleine groep van ca. 6 deelnemers.

DE REIS:

De beste manier om naar Kythira te reizen is naar Athene te vliegen en van daar uit de binnenlandse vlucht naar Kythira te nemen.

Houdt u sowieso niet van de stress van overstappen en lang wachten op een vliegveld en geniet u liever van een aangename en relaxte reis? Dan adviseren wij u zowel op de heen- als de terugreis voor een overnachting in Athene te kiezen. Op deze manier voorkomt u de stress die vertragingen en plotselinge wijzigingen in het vluchtschema met zich mee brengen. En tevens biedt het de mogelijkheid om de prachtige stad Athene te verkennen. Bekijk ons website voor meer informatie over een verblijf in Athene.

Wij zijn u graag behulpzaam met het plannen van de reis. Vraag ons om een Reisvoorstel op maat.

BASIS REISVOORSTEL:

Indicatie kostenoverzicht voor 1 persoon:

– retour Amsterdam – Athene € 206,00  (excl. ruimbagage, deze moet afzonderlijk geboekt worden)
– retour Athene – Kythira € 111,00 (incl. 23 kg ruimbagage)
– verblijf 7 nachten in een gedeelde Suite (Natuur en Cultuur arrangement) € 950,00