Xenonas Fos ke Choros

Xenonas Fos ke Choros Kythira

EN/NL

Fly Drive Griekenland

Zin aan een prachtige Fly Drive Griekenland? Vanwege het natuurschoon en de vele bezienswaardigheden is het ongerepte schiereiland de Peloponnesos  uitermate geschikt voor een combinatiereis met het eiland Kythira. Gedurende een groot deel van het jaar is er sprake van een regelmatige en betrouwbare veerdienst tussen Kythira en de Peloponnesos. Bijna dagelijks vertrekt er een ferry vanuit Neapolis (zuid Peloponnesos) richting Kythira en vice versa.

U vliegt vanuit Nederland of België naar Athene, waar u een auto huurt en dan via de Peloponnesos langzaam richting Kythira afdaalt. In het zuiden van het schiereiland neemt u in het havenplaatsje Neapolis de veerboot naar Kythira (vaartijd ca. 1,5 uur). Hier verblijft u in een luxe appartement of studio in Xenonas Fos ke Choros. Op de terugweg neemt u weer de ferry naar het vaste land en reist u via een andere route terug naar Athene.

De Peloponnesos heeft zoveel te bieden dat het onmogelijk is alles in 1 vakantie aan te doen maar tijdens uw reis kunt u zeker een aantal van de hoogtepunten bezoeken. In combinatie met Kythira adviseren wij u het oostelijk- en het middendeel van de Peloponnesos aan te doen.  Zoals bijvoorbeeld de oude Byzantijnse vestingstad Monemvasia, de voormalige hoofdstad van Griekenland Nafplion, het theater van Epidavros, het woeste schiereiland Mani, de archeologische opgravingen van Mykene en Tyrins en de Byzantijnse spookstad Mystras.

MONEMVASIA

Een reis via de Peloponnessos is ook prima te combineren met een bezoek aan Athene. De meeste vakantiegangers gaan met een grote boog om deze hectische wereldstad heen maar een bezoek aan het oude hart van de stad is een onvergetelijke belevenis. De Acropolis en de omliggende oude wijken zijn een echte ‘must’. U zult verbaasd staan van de natuur, de rust, de historische bezienswaardigheden en de spectaculaire uitzichten over de hele stad. Ook het nieuwe Acropolis museum is absoluut de moeite waard.

VATHIA - MANI

Een Fly Drive Griekenland kunt u geheel naar eigen inzicht samenstellen. Om u een idee te geven van de mogelijkheden treft u hieronder een informatief  voorstel aan voor een 17-daagse trip met een reisbeschrijving en een kostenindicatie.

INFORMATIEF REISVOORSTEL:

REISDAGROUTE
1 tot 4Aankomst Athene en met huurauto doorrijden naar Nafplion (reistijd ca. 2 uur) waar u verblijft in het oude centrum. Van hieruit heeft u de mogelijkheid van dagtripjes naar onder andere:

- Methana, een bijzonder schiereiland van vulkanische oorsprong
- Poros stad (pittoresk stadje op een vlak voor de kust gelegen eiland, eenvoudig te bereiken via kleine bootjes)
- Epidavros (met onder andere het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid)
- Mykene (oude Griekse stad, het centrum van de Myceense beschaving)
- Tiryns (vesting gebouwd van enorme Cyclopische rotsblokken)
- Korinthos (met Akro Korinthos, de op een bergtop gelegen burcht, het kanaal van Korinthos en de Antieke stad)
- het citroen bos nabij Poros
4 tot 6 Vervolg van de reis naar het zuiden van het schiereiland via de prachtige kustroute langs Leonidio en het bergdorp Kosmas (prima geschikt voor een lunch op het dorpsplein) en met als eindbestemming Monemvasia. Verblijf in de oude vesting met de mogelijkheid van dagtripjes naar:

- Agios Nikolaos, het versteende woud
- Pavlopetri, de oudste onderwater stad ter wereld
- Elafonisos, het eiland met een aantal van de mooiste stranden van het Middellandse zee gebied
- Kastania, de grotten
6 tot 13Doorreis naar Neapolis en oversteek met de veerboot naar Kythira met verblijf 7 nachten in Xenonas Fos ke Choros.
13 tot 14Oversteek naar Neapolis en doorreis naar het pittoreske havenplaatsje Gythion waar u overnacht.
14 tot 15Rondrit Mani met overnachting in het zuiden in Gerolimenas.
15 tot 16Doorreis terug richting Athene met overnachting in Mystras, een oude Byzantijnse vestingstad gelegen in de heuvels boven Sparta.
16 tot 17Doorreis naar Athene, met aansluitend overnachting in een hotel nabij het vliegveld.
17Terugreis naar Nederland/België.

KOSTENOVERZICHT FLY-DRIVE GRIEKENLAND VOOR 2 PERSONEN:

Retourvlucht Nederland/Belgie-Athene* € 450,00
Huurauto voor 17 dagen* € 350,00
Retour veerboot Neapolis-Kythira met huurauto € 132,00
Verblijf 7 nachten in een studio in Xenonas Fos ke Choros op Kythira* € 595,00
Verblijf 9 nachten Peloponnesos* € 720,00

Totale kosten voor 2 personen € 2.247,00 – Kosten per persoon € 1.123,50

* Dit zijn indicatieprijzen. Via websites als booking.com kunt u voor de hele route hotels vinden in allerlei prijsklasses. Hieronder treft u nog wat tips aan voor bijzondere hotels:

Kinsterna Hotel nabij Monemvasia

Xenonas Mazaraki nabij Mystras

Kyrimai Hotel in Gerolimenas

Jacoline’s small hotel in Greece 

Wij zijn u graag behulpzaam bij het samenstellen van een Fly Drive die bij uw wensen aansluit. Neem contact met ons op voor meer informatie.

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE PELOPONNESOS:

ROUTEKAART FLY-DRIVE: