Xenonas Fos ke Choros Kythira

Aroniadika – Olijfboomgaard met plan en bouwvergunning | € 65.000

Bebouwbare boomgaard van 1.434 m2 met 43 volwassen olijfbomen en een waterput, fraai gelegen aan de rustige kant van het beschermde traditionele dorp Aroniadika. Ruim uitzicht rondom over groene  heuvels richting Potamos en de Peloponessos.

Her perceel is te koop met een plan en bouwvergunning voor een nog te bouwen stenen huis van ca. 100 m2 bestaande uit 2 woonlagen. In het soutterain bevinden zich 2 slaapkamers en een badkamer. Het soutterain is grotendeels ondergronds gelegen waardoor de slaapkamers in de zomer heerlijk koel zijn. Alle ruimtes in het soutterain hebben ramen voor daglicht. De begane grond is gebouwd in de vorm van een kamara (een gewelfde ruimte) zoals vroeger gebruikelijk was op Kythira. Het heeft een royale woonkamer met open keuken, een groot traditioneel platform dat dienst doet als lounge ruimte en tevens extra slaapplaats biedt aan 2 personen. In het midden van het platform bevindt zich een grote open haard.

Rondom het huis zijn diverse beschutte terrasen tussen de olijfbomen en vanaf het dakterras heeft u een fantastisch uitzicht over het oosten van het eiland, de zee en kaap Malea. 

In de winter ziet u in de verte de besneeuwde top van Profitis Ilias liggen, de hoogste berg van de Taygetos. 

Het huis is gebouwd aan de oostzijde van het perceel. Eventueel kan er nog 100 m2 uitgebouwd worden (tot maximaal 200 m2). Het huis heeft tevens uitstekende mogelijkheden voor luxe verhuur tegen een laag belastingtarief van 15 %.

Volledige begeleiding, bouwmanagement en/of verhuurmanagement is mogelijk in overleg (zie voorbeeld bouwproject Potamos). 

Neem kontakt met ons op voor meer informatie.

Prijs: € 65.000 (inclusief  grond, bouwplan en bouwvergunning en excl. bouwkosten huis)

Plattegronden/aanzicht (klik voor vergroting):

Soutterain:

Begane grond:

Dak terras:

Doorsnede:

Topografische kaart:

Aroniadika is een van de mooiste en authentiekste dorpen van het eiland met een unieke architectuur. Momenteel loopt een groot project waarbij de meeste van de ruines in het dorp vakkundig gerenoveerd worden. Daarmee is het perceel ook als investering voor de toekomst een zeer interessante optie.

Het perceel bevindt zich midden in de natuur maar ligt toch aan de rand van het dorp op loopafstand van een supermarkt, een cafe en 2 restaurants. Aroniadika ligt in het hart van het eiland en de meeste stranden, dorpen en bezienswaardigheden zijn in 20/25 minuten te bereiken.

 

GALERIJ:

LOCATIE:

MENU