Xenonas Fos ke Choros Kythira

Goat and Olive tree

George Tzannes is een zeer getalenteerd en veelzijdig kunstenaar met roots op Kythira. Hij werd geboren in New York en in 1971 bezocht hij voor het eerst het eiland waar zijn vader is geboren. Hij was op slag verliefd en 13 jaar later kocht hij een 350 jaar oude ruïne in het dorp Kypriotianika die hij omtoverde tot een waar paradijs.

Hij maakt al 40 jaar schilderijen, tekeningen en litho’s van olijfbomen op Kythira. Speciaal voor de gasten van het guesthouse biedt George nu zijn prachtige werk ‘Goat and Olive tree’ aan voor slechts € 300,00.

Goat and Olive tree - George Tzannes

Goat and Olive tree – George Tzannes

Het is een originele lithografische print (geen reproductie van een schilderij), dus een echt verzamelaarsobject. De afmetingen zijn 66 x 47 cm (geschikt voor een frame van 89 x 71 cm). De litho wordt geleverd zonder frame in een koker, zodat deze eenvoudig en veilig meegenomen kan worden. Belangstellenden kunnen de litho bekijken in de receptie van Xenonas Fos ke Choros.

Tevens kan, op afspraak, het atelier van George bezocht worden. Daarnaast kunt u, met George als gids, 3 kerken in het dorp bezoeken. Voor de renovatie van de hoofdkerk, Agios Nikolaos, heeft George zelf een aantal iconen geschilderd. In de 2 andere kerkjes zijn oude wandschilderingen te vinden, van zeer goede kwaliteit. Liefhebbers kunnen het bezoek afsluiten met een fraaie wandeling langs een recentelijk geopend ezelspad naar een verlaten oude toren en een prachtig ruïne kerkje.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

MENU