Xenonas Fos ke Choros Kythira

Elliniko Panorama – September/Oktober 2010

Elliniko Panorama is een bekend Grieks reismagazine dat al zo’n 15 jaar allerlei vormen van alternatieve reizen beschrijft uitsluitend binnen Griekenland. Het is zeer fraai vorm gegeven en verschijnt eens in de 2 maanden. In de uitgave september/oktober 2010 worden er 38 pagina’s besteed aan het gebied rondom Mylopotamos op Kythira. De schrijvers van het blad hebben een week in ons guesthouse doorgebracht en we worden ook uitgebreid genoemd.

Website: www.elliniko-panorama.gr

Hierbij de vertaling van de tekst over ons guesthouse en de betreffende pagina’s:

Vanaf Aroniadika nemen we een B-weg richting de nederzetting Pitsinades. Na 450 meter komen we bij ons onderdak aan, met de originele naam Fos ke Choros. Wij worden onthaald door een zeer gastvrij Hollands stel, Albert en Anita. Het 360 graden uitzicht is uitzonderlijk. De horizon van het eiland heeft een afwisselend beeld van olijfbomen, cypressen en tussenliggende dorpen. De horizon van de zee eindigt bij 2 beroemde kapen van de Peloponessos, Tainaros in het westen en Malia in het oosten.

Een frisse Maistros (Noord-westen wind) verwijderd de hitte van de middag maar ook elke bezorgheid over het gebruik van de airconditioning. Een schitterend terras, een kopje koffie en maar wegdromen. Binnen in het 2 kamer logement zijn de bedden, de meubelen en de uitrusting onberispelijk. Met slimme oplossingen, sobere keuzes en grote schoonheid exploiteren de Hollanders, in het land van het licht, op uitstekende wijze het licht en de ruimte.

In de pers - Elliniko Panorama

In de pers - Elliniko Panorama

MENU