Xenonas Fos ke Choros Kythira

De haven van Piraeus

Vanuit Piraeus vaart u met de veerboot Ionis in zo’n 7 uur naar Kythira. De veerboot gaat 2 x per week op en neer naar Piraeus.

In de zomer kunt u heerlijk buiten op het dek zitten en genieten van de zee, de zonsondergang en als u geluk hebt van de dolfijnen.

De haven van Piraeus

De haven van Piraeus

HOE BEREIKT U DE HAVEN VAN PIRAEUS:

Met de metro:

U kunt vanuit het centrum van Athene de haven van Piraeus gemakkelijk bereiken via lijn 1 van de metro (de groene lijn). Op de website van AMEL kunt uw trip met de metro plannen.

Vanaf het vliegveld neemt u eerst lijn 3 (de blauwe lijn) en stapt u bij station Monastiraki over op lijn 1. Deze stopt midden in de haven van Piraeus. In 5 tot 10 minuten loopt u van het metrostation naar aanmeerplaats E3/E4. Zodra u het metrostation uitloopt ziet u aan de andere kant van een drukke weg de haven al liggen. Via een loopbrug steekt u de weg over waarna u rechts afslaat. Na een paar honderd meter lopen langs de kade komt u aan bij aanmeerplaats E4. Vanaf hier vertrekt de veerboot naar Kythira. De tickets kunt u ter plekke kopen bij de ticketoffice (gelegen nagenoeg recht tegenover de veerboot, naast ingang E4). Als u ruim op tijd bent kunt u uw bagage alvast inleveren op de veerboot en de omgeving verkennen. Het gebied rondom de haven kent vele gezellige straatjes met allerlei winkeltjes en eetgelegenheden.

Met de bus:

Vanaf het vliegveld kunt u ook busnr. X96 nemen. Deze rijdt in ongeveer anderhalf uur naar de haven van Piraeus. Het voordeel ten opzichte van de metro is dat u bovengronds reist en dus een groot deel van de stad te zien krijgt. Daarnaast hoeft u niet over te stappen. Een enkele reis kost € 5,00 per persoon. U kunt de ticket kopen bij de kiosk bij de uitgang van de aankomsthal op de begane grond van het vliegveld. Hier staat ook de bus. De bus rijdt 2 tot 3 maal per uur. Er zijn een aantal stops nabij de haven. Als u uitstapt jij de halte Platia Karaiskaki bent u al aan de goede kant van de haven. Omdat het niet altijd duidelijk is waar u bent kunt u ook de chauffeur vragen u te waarschuwen.

Met de taxi:

Als u met meerdere personen bent, indien u haast heeft of veel bagage mee heeft kunt overwegen een taxi te nemen. Afhankelijk van het verkeer doet deze er zo’n 45 minuten over. Een enkele reist kost tussen de € 50,00 a € 60,00 maar vraag voor de zekerheid van te voren de chauffeur. Dit voorkomt vervelende verrassingen. Bij de uitgang van het vliegveld kunt u in de rij gaan staan voor de taxi’s.

Met de auto

Indien u met de auto komt blijft u vanuit Athene de borden Pireas volgen. In Pireaus staat de ferry haven steeds duidelijk aangegeven. U moet de borden port E1, E2 en E3 blijven volgen. Bij de haven aangekomen kunt u het hek gewoon binnen rijden bij ingang E3. U kunt uw auto binnen de hekken parkeren en bij de ticketoffice (naast ingang E4) uw tickets kopen. Hier kunnen ze u ook vertellen waar de ferry precies vertrekt.

 

PLATTEGROND VAN DE HAVEN:

 

De haven van Piraeus - Plattegrond haven van Piraeus

MENU