Xenonas Fos ke Choros Kythira

Natuur en Cultuur week – oktober 2021

Maak op unieke wijze kennis met magisch Kythira! In de week Natuur en Cultuur neemt Rian Coumou u mee naar de meest bijzondere plekjes van het eiland. In een ontspannen sfeer komt u meer te weten over de geschiedenis van het eiland, de mensen en hun gebruiken, mythes en legendes, de unieke lokale architectuur, de uitbundige natuur met de vele wilde kruiden en bloemen en het heerlijke eten. Uw gids, Kythira liefhebster en kenner Rian, organiseert al 9 jaar Stiltewandelen op Kythira en heeft zelf ook een aantal jaren op het eiland gewoond.

NATUUR EN CULTUUR WEEK AANBIEDING 2021:

Vanaf € 950,00 per persoon* 

DATA:

donderdag 30 september tot vrijdag 8 oktober 2021

Xenonas Fos ke Choros dient als uitvalsbasis voor deze actieve en relaxte vakantie. De dag begint in het guesthouse met een uitgebreid ontbijt op basis van lokale gerechten en producten. Daarna gaat u samen met Rian op pad naar de bestemming van die dag. Elke Natuur en Cultuur dag bestaat uit een ochtend- en middagprogramma. Halverwege wordt er geluncht in een Grieks restaurant waarbij u kennis zult maken met de Griekse en Kythiriaanse keuken.

Na afloop van het middagprogramma kunnen de deelnemers hun eigen gang gaan en bijvoorbeeld gaan zwemmen op één van de vele mooie stranden die het eiland rijk is. Omdat het redelijk intensieve dagen zijn is er bewust niet voor een gezamenlijk avondprogramma gekozen. Deelnemers kunnen hun eigen gang gaan. Zelf koken op hun kamer, een boek lezen of indien gewenst lekker uit eten gaan met andere deelnemers in een van de lokale restaurants.

PAKKET NATUUR EN CULTUUR WEEK 2021:

6 Dagen een gezamenlijk ochtend- en middagprogramma van de Cultuur en Natuur Week
Halverwege de week 1 rustdag
Verblijf van 7 nachten in Guesthouse Xenonas Fos ke Choros
Dagelijks ontbijt
Dagelijks een uitgebreide lunch in een Grieks restaurant (met uitzondering van de rustdag)
Op de laatste avond een kookworkshop onder leiding van een Griekse kok, gevolgd door gezamenlijk diner
Vervoer van en naar het vliegveld of de haven
Dagelijks vervoer (de groep staan 1 of meerdere huurauto’s ter beschikking). Benzinekosten zullen door deelnemers worden gedeeld.

NIET BIJ AANBIEDING INBEGREPEN:

– kosten eventuele overnachtingen in Athene

– de reiskosten voor de retourvluchten Nederland/Belgie – Athene  en Athene-Kythira.

– de kosten van de avondmaaltijden (met uitzondering van de de kookworkshop/afscheidsdiner). Alle kamers beschikken over een volledig uitgeruste keuken, waar de deelnemers hun eigen maaltijden kunnen bereiden en in de omgeving bevinden zich diverse restaurants met goede kwaliteit eten tegen lage prijzen.

PROGRAMMA NATUUR EN CULTUUR WEEK:

Indien u inhoudelijke vragen heeft over het programma, dan kunt u contact opnemen met Rian Coumou, per email (rcoumou@gmail.com) of telefonisch (06-46588324).

NIVEAU WANDELINGEN:

In het programma zijn een aantal eenvoudige korte wandelingen en 1 iets langere middelzware wandeling opgenomen. Heeft u vragen over het niveau van de wandelingen neem dan contact met ons op.

ACCOMMODATIE:

De volgende accommodaties zijn beschikbaar voor de deelnemers:

– een Studio in Xenonas Fos ke Choros

– een gedeelde Suite in Xenonas Fos ke Choros. De suites hebben een afzonderlijke slaapkamer alsmede een volwaardige slaapplek op een traditioneel platform in de woonkamer.

PRIJS:

De prijs voor het volledige pakket bedraagt:

– € 950,00 per persoon (voor 2 personen die samen een Suite delen in Xenonas Fos ke Choros).

– € 1.100 per persoon (voor 1 persoon die verblijft in een studio in Xenonas Fos ke Choros)

DEELNEMERS:

Voor een maximale beleving van de Cultuur en Natuur Week hebben we gekozen voor een kleine groep van ca. 6 deelnemers. 

DE REIS:

De beste manier om naar Kythira te reizen is naar Athene te vliegen en van daar uit de binnenlandse vlucht naar Kythira te nemen.

Houdt u sowieso niet van de stress van overstappen en lang wachten op een vliegveld en geniet u liever van een aangename en relaxte reis? Dan adviseren wij u zowel op de heen- als de terugreis voor een overnachting in Athene te kiezen. Op deze manier voorkomt u de stress die vertragingen en plotselinge wijzigingen in het vluchtschema met zich mee brengen. En tevens biedt het de mogelijkheid om de prachtige stad Athene te verkennen. Bekijk ons website voor meer informatie over een verblijf in Athene

Wij zijn u graag behulpzaam met het plannen van de reis. Bekijk hieronder het basis Reisvoorstel met vertrek vanuit Eindhoven of vraag ons om een Reisvoorstel op maat.

 

HEENREIS:ROUTE:VLUCHTTIJDENMAATSCHAPPIJ
woensdag 13 oktober 2021Eindhoven-Athene06:55 - 11:00Transavia
woensdag 13 oktober 2021Athene-Kythira15:00 - 15:50Sky Express
TERUGREIS:
woensdag 20 oktober 2021Kythira-Athene16:10 - 17:00Sky Express
woensdag 20 oktober 2021Athene-Eindhoven19:50 - 22:10Transavia

Indicatie kostenoverzicht voor 1 persoon:

– retour Amsterdam – Athene € 170,00  (excl. ruimbagage, deze moet afzonderlijk geboekt worden)
– retour Athene – Kythira € 114,00 (incl. 23 kg ruimbagage)
– verblijf 7 nachten in een gedeelde Suite (Natuur en Cultuur arrangement) € 950,00

LANGER VERBLIJF:

De mogelijkheid bestaat om aansluitend aan de Natuur en Cultuur week een paar extra dagen bij te boeken (afhankelijk van beschikbaarheid). Neem contact met ons op voor meer informatie.

MENU