Xenonas Fos ke Choros

Xenonas Fos ke Choros Kythira

EN/NL

Cluster van huizen te koop in Kousounari | € 70.000

In het midden van het eiland, in het traditionele dorp Kousounari bieden wij 2 projecten aan die kunnen worden samengevoegd tot 1 royaal vakantiehuis. Het geheel wordt aangeboden met een renovatieplan en een reeds afgegeven bouwvergunning voor 1 van de beide huizen.

De huizen zijn vermoedelijk in de 19e eeuw gebouwd en bestaan uit een perceel met een toegangspoort naar een ommuurde binnenplaats met volledige privacy, een ruime kamara (een typisch Kythiriaanse ruimte met een gewelfd plafond) met een fraaie oude open haard, een aanbouw en een vrijstaand ovenhuis.

Op het aangrenzende perceel staan 3 oude gebouwen (zonder dak) gebouwd rondom een ommuurde binnenplaats.  

De beide percelen kunnen via een interne doorgang met elkaar verbonden worden.

De totaal bebouwde oppervlakte is 142 m2 en de grond oppervlakte 278 m2. De gebouwen zijn structureel in goede staat maar moeten geheel gerenoveerd worden.

In het bouwplan wordt de kamara opgedeeld in een ruime slaapkamer met een grote kastenwand en een woonkamer met een doorgang naar de aanbouw waar de badkamer komt. Het ovenhuis wordt omgebouwd tot een complete keuken. De binnenplaats wordt deels overdekt met een pergola met bamboe. 

Vanuit de binnenplaats komt een stenen trap die over de toegangspoort naar een ruim dakterras leidt. Vanaf het terras heeft u een fraai uitzicht over de vallei richting de omliggende dorpen waaronder Potamos.

 

Het huis op het daarnaast gelegen perceel wordt  ingedeeld met een complete keuken, een badkamer, een zithoek en een stenen trap naar een slaapverdieping (een open vide) met veel bergruimte. Via een doorgang komt u in een kleine aanbouw met een open haard in de traditionele stijl. Deze aanbouw kan dienst doen als studeer of relax ruimte. De schuur wordt omgebouwd tot overdekt terras met een houten pergola bedekt met bamboe. 

Het geheel huis biedt slaapplaats aan maximaal 8 personen en is een ideaal lock-up and go vakantiehuis met een gasten verblijf. 

Video virtual reality perceel 1 na renovatie

Galerij virtual reality perceel 1 na renovatie

Het huis biedt tevens uitstekende mogelijkheden voor toeristenverhuur tegen een laag belastingtarief van 15 %.

Volledige begeleiding, bouwmanagement en/of verhuurmanagement is mogelijk in overleg. Wij hebben inmiddels ruime ervaring met renovatie-/bouwprojecten. 

Prijs: € 70.000 (huis in huidige staat met bouwplan en een bouwvergunning voor de kamara en excl. bouwkosten).

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Galerij