Bereikbaarheid

Het regelen van een vakantie is heerlijk maar soms wel veel uitzoekwerk. Wij zijn u daarom graag behulpzaam bij het regelen van uw ideale reis naar Kythira. U kunt er natuurlijk voor kiezen om zo snel mogelijk op Kythira te komen. Maar wat dacht u van een gecombineerde reis met een cultureel bezoek aan Athene of een autotrip over de prachtige Peloponessos?

Bereikbaarheid Kythira - haven van Kythira

Vraag gerust een vrijblijvend Reisvoorstel bij ons op. Een Reisvoorstel bestaat uit een Reisomschrijving en een Kostenindicatie. Het enige wat wij van u willen weten is:

– in welke periode wilt u verblijven in guesthouse Fos kè Chóros

– met hoeveel personen u wilt komen en indien er kinderen bij zijn wat hun geboortedata zijn

– uw woonplaats

– wat u de meest leuke, prettige en/of ideale reiswijze lijkt

 

Er zijn een aantal manieren om op Kythira te komen. Hieronder zetten we ze voor u op een rijtje:

 

Met het vliegtuig:

Bereikbaarheid Kythira - luchthaven AtheneVia een luchthaven in Europa naar Athene. Via websites als www.skyscanner.nl kunt u vluchten vinden en vergelijken. Vanuit Athene reist u vervolgens met het vliegtuig naar Kythira. Olympic Air vliegt in de zomermaanden dagelijks en van november t/m maart 6 x per week op Kythira. Deze optie leent zich goed voor een combinatie met een verblijf van 1 of meerdere dagen in Athene.

** Wilt u snel naar Kythira reizen? Dan is dit de beste optie.

Naast Athene-Kythira is er op dit moment ook een aantal malen per week een luchtverbinding tussen Kythira en de Ionische eilanden. U kunt er dus ook voor kiezen om via de Ionische eilanden van Nederland naar Kythira te reizen. Houd er wel rekening mee dat vanwege de vluchtaansluitingen de kans groot is dat u minimaal 1 nacht op de Ionische eilanden zult moeten overnachten.

** Wilt u een reis naar Kythira combineren met een verblijf op een ander Grieks eiland? Dan is dit mogelijk een interessante optie.

 

Met het vliegtuig, de auto en de boot:

Via een luchthaven in Europa naar Athene. Via websites als www.skyscanner.nl kunt u vluchten vinden en vergelijken. U huurt een auto in Athene op de luchthaven. Deze kunt u vanuit Nederland al online reserveren. Klik hier voor een vergelijking van verhuurtarieven.

Vervolgens  rijdt u vanaf Athene naar Neapolis, in het zuiden van de Peloponessos, via een schitterende route langs de kust en door de bergen. Indien u genoeg tijd heeft zijn er onderweg voldoende bezienswaardigheden te bewonderen. De plaatsen Nafplion, Leonidio, Kosmas en Monemvasia nodigen uit tot een bezoek of zelfs een overnachting. Indien u meerdere dagen op de Peloponessos verblijft kunt u de reis ook prima combineren met een bezoek aan historische locaties zoals Mycene, Epidavros en Tyrene, die allen voorkomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. De veerboot naar Kythira gaat 1 a 2 per dag (afhankelijk van het seizoen). Klik hier voor het vaarschema.

Hou er rekening mee dat autorijden op de Peloponessos een rustige aangelegenheid is waarbij u gemiddeld zelden meer dan 50 km per uur zult rijden. Hou in uw reisschema dus ruim voldoende tijd aan om op uw gemak te kunnen inchecken voor de veerboot.

** Verblijft u langer dan een week op Kythira? Dan is dit een erg leuke manier om te reizen. U zult al aankomen op Kythira met een geweldig reisverhaal.

 

Met de eigen auto:

Vanuit Nederland reist u via de Balkan naar Neapolis in het zuiden van de Peloponessos, waar u de veerboot naar Kythira neemt. De reis door Europa is volledig door uzelf in te vullen.

Port of Venice

Port of Venice

Of u reist naar Italië en neemt vanuit Triëst, Venetië of Ancona de veerboot naar Patras, in het noorden van de Peloponessos. Vanuit Patras rijdt u naar Neapolis, vanwaar u de veerboot naar Kythira neemt.

** Heeft u langer dan 3 weken vakantie en houdt u van autorijden en het varen op een boot? Dan kan dit een geschikte reis voor u zijn.

 

Heeft u zo voldoende informatie om een kosteloos Reisvoorstel bij ons op te vragen of heeft u nog vragen? Klikt u dan hier om contact met ons op te nemen.

Deel deze pagina op:
English