Xenonas Fos ke Choros Kythira

Bereikbaarheid

Het regelen van een vakantie is heerlijk maar soms wel veel uitzoekwerk. Wij zijn u daarom graag behulpzaam bij het plannen van uw ideale reis naar Kythira. U kunt er natuurlijk voor kiezen om zo snel mogelijk op Kythira te arriveren. Maar wat dacht u van een gecombineerde reis met een cultureel bezoek aan Athene of een autotrip over de prachtige Peloponnesos?

HET VLIEGTUIG

De snelste manier om het eiland te bereiken is naar Athene te vliegen en van daaruit een binnenlandse vlucht naar Kythira te nemen. De vluchten worden verzorgd door Aegean Air en Sky Express. Buiten het hoogseizoen gaat er minimaal 4 x per week een vliegtuig op en neer van Athene naar Kythira. In de zomer zijn er vaak meerdere vluchten per dag. De vluchtschema’s vindt u op onze website.

KLM, Aegean Air en Transavia zijn de maatschappijen die vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Athene vliegen. Qua aansluiting met de binnenlandse vlucht heeft Transavia bijna altijd de gunstigste tijden. Zij vliegen ook vanuit  Eindhoven naar Athene.

HET VLIEGVELD VAN ATHENE

DE VEERBOOT

Triton ferries vaart het hele jaar door met 2 veerboten op Kythira.

De ferry Porfyrousa vertrekt vanuit Neapolis in het zuiden van de Peloponnesos. Vanaf het vliegveld in Athene is het ongeveer 5 uur rijden naar Neapolis, via een schitterende route langs de kust en door de bergen. Indien u genoeg tijd heeft zijn er onderweg voldoende bezienswaardigheden te bewonderen.

De plaatsen Nafplion, Leonidio, Kosmas en Monemvasia nodigen uit tot een bezoek of zelfs een overnachting.

LEONIDIO

 Indien u meerdere dagen op de Peloponnesos verblijft kunt u de reis ook prima combineren met een bezoek aan historische locaties zoals Mycene, Epidavros en Tyrene, die allen voorkomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Op onze website treft u een voorstel aan voor een combinatie van een bezoek aan Kythira met een Fly-drive Peloponnesos.

Vanuit Neapolis vaart de veerboot in ongeveer 1,5 uur naar Kythira. U kunt uw auto meenemen op de boot. In het hoogseizoen moet u wel een reservering maken. Het vaarschema vindt u op onze website.

De ferry Ionis doet een rondje Piraeus, Kythira, Kissamos (Kreta), AntiKythira en Gythion. Vanuit de luchthaven in Athene reist u met de bus of de metro in ongeveer 1 uur naar de haven van Piraeus van waaruit de veerboot naar Kythira vertrekt. Deze doet er zo’n 7 uur over. Met name in de zomer is dit een mooi alternatief voor het vliegtuig. U vaart langs de kust richting Kythira en heeft prachtig uitzicht op het vaste land en de diverse eilanden.

Een alternatieve reis is dat u op Kreta vliegt en dan met de veerboot vanuit Kissamos naar Kythira reist. Maar omdat Kissamos vrij ver van de vliegvelden op Kreta afligt kunt u zeker niet in 1 dag doorreizen naar Kythira. En buiten het seizoen heeft de veerboot nog wel eens vertraging of wordt hij zelfs geannuleerd vanwege de weersomstandigheden.

Bezoek onze website voor het vaarschema.

HAVEN VAN PIRAEUS

MENU