Pilates tegen rugpijn – mei 2018

Weerhoudt uw rugpijn u van een actieve vakantie? Zou u graag willen genieten van de frisse buitenlucht, in de buurt van de zee, wandelen tussen de lentebloemen in de heuvels van een prachtig Grieks eiland, terwijl u ook dagelijks aan uw rugpijn werkt door middel van Pilates oefeningen en persoonlijke Osteopathische oefeningen? Kom dan naar de Ortho Pilates week op Kythira!

Loslaten, hertrainen, opbouwen….

De persoonlijk manuele therapie en het behandelplan van onze osteopaat, zullen de pijn in uw rug verlichten. De dagelijkse Pilates oefeningen zullen uw spieren versterken en uw lichaamshouding verbeteren.

 

Pilates_in_Griekenland
 

Unieke week:

Van 18 tot 25 mei 2018 organiseren we de Ortho Pilates tegen rugpijn week. Er worden veel Pilates en yoga vakanties aangeboden maar de combinatie met de osteopathische behandeling maakt deze week uniek!

De manuele therapie en Pilates werken samen en zullen u een beter inzicht geven in uw algehele welzijn en u leren begrijpen wat er gaande is in uw rug. U zult niet langer de angst voor rugpijn voelen.

Logo - Pilates tegen rugpijnUw week begint de eerste ochtend met een rustige Pilates sessie,  gevolgd door een persoonlijke behandeling van de osteopaat. Elke volgende ochtend start met een volle 90 minuten Pilates les, met aansluitend een fantastisch ontbijt. Overdag worden er  één op één (persoonlijke) Pilates lessen gegeven, en verder kunt u de dag naar eigen inzicht invullen. Er zijn 10 gevarieerde wandelingen beschikbaar met het guesthouse als begin- en eindpunt. Daarnaast zijn er voor de groep twee auto’s beschikbaar om het eiland te verkennen. Tegen zonsondergang wordt de dag afgesloten met een tweede Pilates les. De avonden zijn vrij te besteden. Er zijn diverse goede restaurants in de omgeving om uit te kiezen. Het volledige programma vindt u aan het eind deze webpagina. De voertaal tijdens de week is engels.

 


 

PILATES TEGEN RUGPIJN AANBIEDING MEI 2018: VANAF € 1.320

 

Bij de aanbieding inbegrepen zijn:

– een verblijf van 7 nachten in een luxe Studio of Suite in Xenonas Fos ke Choros of een appartement in Kiperi House

– dagelijks ontbijt

– een welkomstdiner op de dag van aankomst in een lokale taverne

– 2 maal daags Pilates lessen (‘s ochtends en ‘s avonds)

– 2 persoonlijke sessies met de osteopaat, één aan het begin en één aan het einde van de week

– één op één Pilateslessen afgestemd op uw persoonlijke situatie en ter verbetering van uw eigen oefenprogramma

– een persoonlijk behandelings- en onderhoudsplan met gerichte oefeningen en informatie, afgestemd op uw eigen behoeften en levensstijl. Nadat de week voorbij is zal het plan online beschikbaar zijn.

– een afscheidsborrel met hapjes in een lokaal kafenion

– 2 huurauto’s die de groep ter beschikking staan

 

Niet bij de aanbieding inbegrepen zijn:

– overnachting in Athene (vanwege de aansluiting van de vluchten is op de heenweg een overnachting noodzakelijk)

– de kosten van de avondmaaltijden (behalve welkomstdiner). Alle kamers beschikken over een volledig uitgeruste keuken, waar de deelnemers hun eigen maaltijden kunnen bereiden en in de omgeving bevinden zich diverse restaurants met goede kwaliteit eten tegen lage prijzen.

– de kosten van de retourvluchten van Nederland/België naar Athene en van Athene naar Kythira. Hieronder treft u het basis Reisvoorstel aan, bestaande uit een reisbeschrijving en een kostenindicatie.

BASIS REISVOORSTEL:

DATUM ROUTE  MAATSCHAPPIJ TIJD
Heenreis
donderdag 17 mei 2018 Amsterdam – Athene Aegean Air 12:00 – 16:15
vrijdag 18 mei 2018 Athene – Kythira Aegean Air 07:30 – 08:20
Terugreis
vrijdag 25 mei 2018 Kythira – Athene Aegean Air 08:40 – 09:25
vrijdag 25 mei 2018 Athene – Amsterdam Aegean Air 13:15 – 15:45

Kostenindicatie:

– kosten retour Amsterdam-Athene ca. € 155,00*

– kosten retour Athene-Kythira ca. € 85,00*

* Vluchtprijzen kunnen aan verandering onderhevig. Vroegtijdig boeken kan een behoorlijk voordeel opleveren.

 

Alex en Jessica

Alex en Jessica

Accommodatie:

De volgende accommodaties zijn beschikbaar voor de deelnemers:

– een Suite of een Studio in Xenonas Fos ke Choros

– een appartement in Kiperi House, een klein traditioneel guesthouse in het dorpje van Frilingianika (5 minuten rijden van Xenonas Fos ke Choros)

 

Prijs:

De prijs voor het volledige pakket is € 1.545,00 voor één persoon die verblijft in een Studio of een Suite in Xenonas Fos ke Choros, danwel in een appartement in Kiperi House.

De prijs voor 2 personen die samen een Suite delen in Xenonas Fos ke Choros bedraagt € 1.320,00 per persoon. De suites hebben een afzonderlijke slaapkamer alsmede een volwaardige slaapplek op een traditioneel platform in de woonkamer.

 

De Trainers:

Brochure Back4good Pilates

Alex Mavrocordatos is een zeer ervaren Body Control Pilates leraar en Back4good®-practitioner, gespecialiseerd in lage rugpijn. Hij is oorspronkelijk opgeleid als professioneel danser in het bewegingstheater. Later heeft hij zijn dans opleidingen aangevuld met de Alexander techniek, een bewegingsleer over het hervinden van je natuurlijke balans en coördinatie.

Jessica Ovett is een osteopaat met bijna 20 jaar ervaring in de structurele osteopathie en zachte craniale technieken. Ze heeft een academische graad in Psychologie en Neurowetenschap. In 1998 is ze afgestudeerd aan ‘The British College of Osteopathic Medicine’. Ze is gespecialiseerd in bestrijding van nek- en rugpijn en sportblessures. Net als Alex woont en werkt ze in Londen.

 


 

Informatievideo over rugpijn:

 

Over Pilates:

Pilates richt zich op de diepe houdingsspieren, het opbouwen van kracht van binnen naar buiten, het in evenwicht brengen van het lichaam en het op de juiste manier uitlijnen. Het helpt om je lichaam opnieuw vorm te geven en het langer, slanker en strakker te maken. Daarnaast verbeterd het de houding en wordt er een balans tussen kracht en flexibiliteit bereikt. Het is een geweldige manier om ongewenste stress en spanning te verlichten.

Pilates is perfect geschikt voor het verminderen van chronische en gewone rugpijn ontstaan door  een slechte houding en slechte gewoonten. De langzame en gecontroleerde aanpak die is gericht op controle over geest en lichaam geeft gunstige lange termijn resultaten. Het wordt dan ook door medische specialisten met name aanbevolen voor mensen met rugklachten.

 


 

Programma Ortho Pilates tegen rugpijn week:

Avond van aankomst
– ontspan en relax sessie
– welkomst diner in lokale taverne
Dag 1
– introductie les
– ontbijt
– persoonlijke Osteo sessies (1 op 1) gedurende de hele dag
– paralel – speciale Pilates les voor beginners
– avond – adem en ontspannings oefeningen, body-scan meditatie
Dag 2 tot 5
– ochtend – sap, koffie, thee
– dynamische Pilates les
– ontbijt
– 1 op 1 Pilates of Osteo sessies gedurende de dag
– ontspanningsles tijdens de zonsondergang
Dag 6
– ochtend – sap, koffie, thee
– dynamische Pilates les
– ontbijt
– persoonlijke Osteo sessie om af te ronden
– afscheidsborrel met Griekse hapjes in lokaal kafenion
Dag 7 – dag van vertrek
– ontbijt
– vertrek
Deel deze pagina op:
English