De haven van Piraeus

Vanuit Piraeus vaart u met de veerboot van Lane Lines in zo’n 7 uur naar Kythira. De veerboot gaat 2 x per week op en neer naar Piraeus. Omdat de boot meestal ‘s avonds en ‘s nachts vaart kunt u op de boot naast een gewone stoel ook een slaapcabine boeken.

In de zomer kunt u tot laat op het dek blijven zitten en genieten van de zee, de zonsondergang en als u geluk hebt van de dolfijnen. Op de boot bevindt zich een restaurant. Zodra deze geopend is wordt dit omgeroepen.

 

Hoe bereikt u de haven van Piraeus:

Met de metro:

U kunt vanuit het centrum van Athene de haven van Piraeus gemakkelijk bereiken via lijn 1 van de metro (de groene lijn). Op de website van AMEL kunt uw trip met de metro plannen.

Vanaf het vliegveld neemt u eerst lijn 3 (de blauwe lijn) en stapt u bij station Monastiraki over op lijn 1. Deze stopt midden in de haven van Piraeus. In 5 tot 10 minuten loopt u van het metrostation naar aanmeerplaats E3/E4. Zodra u het metrostation uitloopt ziet u aan de andere kant van een drukke weg de haven al liggen. Via een loopbrug steekt u de weg over waarna u rechts afslaat. Na een paar honderd meter lopen langs de kade komt u aan bij aanmeerplaats E4. Vanaf hier vertrekt de veerboot naar Kythira (de ‘Vitsentzos Kornaros’ van Lane Lines). De tickets kunt u ter plekke kopen bij de ticketoffice (gelegen nagenoeg recht tegenover de veerboot, naast ingang E4). Als u ruim op tijd bent kunt u uw bagage alvast inleveren op de veerboot (bij de balie meteen links bij de auto ingang) en de omgeving verkennen. Het gebied rondom de haven kent vele gezellige straatjes met allerlei winkeltjes en eetgelegenheden.

Met de bus:

Vanaf het vliegveld kunt u ook busnr. X96 nemen. Deze rijdt in ongeveer anderhalf uur naar de haven van Piraeus. Het voordeel ten opzichte van de metro is dat u bovengronds reist en dus een groot deel van de stad te zien krijgt. Daarnaast hoeft u niet over te stappen. Een enkele reis kost € 5,00 per persoon. U kunt de ticket kopen bij de kiosk bij de uitgang van de aankomsthal op de begane grond van het vliegveld. Hier staat ook de bus. De bus rijdt 2 tot 3 maal per uur. Er zijn een aantal stops nabij de haven. Als u uitstapt jij de halte Platia Karaiskaki bent u al aan de goede kant van de haven. Omdat het niet altijd duidelijk is waar u bent kunt u ook de chauffeur vragen u te waarschuwen.

Met de taxi:

Als u met meerdere personen bent, indien u haast heeft of veel bagage mee heeft kunt overwegen een taxi te nemen. Afhankelijk van het verkeer doet deze er zo’n 45 minuten over. Een enkele reist kost tussen de € 50,00 a € 60,00 maar vraag voor de zekerheid van te voren de chauffeur. Dit voorkomt vervelende verrassingen. Bij de uitgang van het vliegveld kunt u in de rij gaan staan voor de taxi’s.

Met de auto

Indien u met de auto komt blijft u vanuit Athene de borden Pireas volgen. In Pireaus staat de ferry haven steeds duidelijk aangegeven. U moet de borden port E1, E2 en E3 blijven volgen. Bij de haven aangekomen kunt u het hek gewoon binnen rijden bij ingang E3. U kunt uw auto binnen de hekken parkeren en bij de ticketoffice (naast ingang E4) uw tickets kopen. Hier kunnen ze u ook vertellen waar de ferry precies vertrekt.

Plattegrond haven:

 

De haven van Piraeus - Plattegrond haven van Piraeus

Deel deze pagina op:


English